A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/generali-hdz-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO: HDZ za izbore mobilizirao i generale, HSP poziva sve domoljube | Politika+
Hrvatska

BORBA ZA BIRAČE: VIDEO: HDZ za izbore mobilizirao i generale, HSP poziva sve domoljube

Privlačenje desnih birača glavana je taktika HDZ-a uoči predstojećih izbora, no slično razmišljaju i u HSP-u.

FOTO: HDZ
Piše: Dražen Klarić

Mobilizacija članstva i privlačenje desnih birača glavana je taktika HDZ-a uoči predstojećih izbora. Nakon ljetnih sukoba s predsjednikom Josipovićem i plašenjem "crvenom Hrvatskom", HDZ i njegovo vodstvo na čelu s predsjednicom Kosor, odlučio se za novi iskorak.

Tako su jučer u Domu sportova na skupu HDZ-a prvom redu sjedili Ljubo Ćesić Rojs, Davor Domazet Lošo, Marinko Krešić, Krešimir Ćosić, Pavao Miljavac i Damir Krstičević.

U svoju predizbornu taktiku, u kojoj se stalno pozivaju na dr. Franju Tuđmana i stvaranje hrvatske države, HDZ je uključio i neke umirovljene generale. Tako su jučer u Domu sportova na skupu HDZ-a prvom redu sjedili Ljubo Ćesić Rojs, Davor Domazet Lošo, Marinko Krešić, Krešimir Ćosić, Pavao Miljavac i Damir Krstičević.

- Neki od njih u nekim razdobljima nisu bili s nama, ali važno je da razumiju da je ovo trenutak kada moramo biti zajedno - rekla je, posebno ih pozdravljajući,Jadranka Kosor na mini saboru HDZ-a u Domu sportova.

 

POGLEDAJTE KAKO GENERAL LJUBO ČESIĆ ROJ PLEŠE I PJEVA NA SABORU HDZ-a..

 

Jedan od onih koji posebno nije bio dobro došao u HDZ-u bio je general Ljubo Ćesić Rojs, kojeg Sanader nije volio, a ni on nije volio Sandera. Odlazak bivšeg premijera i njegovo uhićenje bio je povod za neke od generala da se ponovno aktivno uključe u rad HDZ-a. Koliko će njihov aganžman utjecati na rejting HDZ-a ostaje da se vidi, očekivanja u stranci su očito velika. No potrebno je naglasiti da se istovremeno na političkoj sceni događa još jedno zanimljivo okupljanje, koje itekako može pomrsiti HDZ-eove aspiracije prema desnom biračkom tijelu.

 

Predsjednik HSP-a Danijel Srb jučer je napokon nedvosmisleno poslao poruku Miroslavu Tuđmanu, Josipu Jurčeviću, ali i nekadašnjim HSP-ovcima Ruži Tomašić, pa čak i Dobroslavu Paragi da su dobrodošli.

- Vrijeme je za okupljanje svih domoljubnih snaga, poručio je Srb i time Jadranki Kosor i HDZ-u poslao nedvosmislenu poruku da vladajuća stranka nikako ne polaže ekskluzivno pravo na "desno" biračko tijelo.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hsp, generali, ljubo ćesić rojs, danijel srb, jadranka kosor, hdz