A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/frankfurt-airport-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Frankfurtski aerodrom dobiva i četvrtu pistu: Do 126 aviona na sat | Politika+
Mojbiz

ZRAČNE LUKE: Frankfurtski aerodrom dobiva i četvrtu pistu: Do 126 aviona na sat

Prvi zrakoplov koji će sletjeti na novu stazu bit će avion kancelarke Angele Merkel.

FOTO: Frankfurtski aerodrom
Piše: P/B/T


Nova staza, paralelna sa dvije postojeće, iako udaljena 1,5 kilometara, povećava kapacitet za 50 posto, sa sadašnja 83 uzlijetanja i slijetanja na sat na teoretski mogućih 126, a broj putnika trebao bi se sa 53 milijuna godišnje do godine 2010. povećati na 88,6 milijuna.


Prvi zrakoplov koji će sletjeti na novu stazu bit će avion kancelarke Angele Merkel.

Povećanje kapaciteta trebalo bi popraviti kvalitetu usluga i smanjtii odgode letova u putničkom prometu. Nova staza će uz to unaprijediti stopu rasta i razvoja aerodroma u suočavanju s međunarodnom konkurencijom.

 

Izgradnja nove piste predložena je još 1997. ali su za dozvolu za gradnju bile potrebne godine zbog protivljenja lokalne sredine. Kompanija Fraport koja upravlja zračnom lukom pristala je zamijeniti 288 hektara šume i preseliti živi svijet, uključujući žabe i daždevnjake.

Fraport je po prijevozu putnika deveti u svijetu, iza Atlante, Pekinga, Chicaga, Los Angelesa, Dallasa, londonskog Heathrowa, tokijskog aerodroma Haneda i pariškog Charles de Gaullea. Prvi zrakoplov koji će sletjeti na novu stazu bit će avion kancelarke Angele Merkel.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zračni prijevoz, zračne luke, frankfurz, fraport