A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/bundesbank-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jens Weidmann: Njemačka mora i dalje biti sidro eurozone | Politika+
Mojbiz

BUNDESBANK: Jens Weidmann: Njemačka mora i dalje biti sidro eurozone

"Njemačka uloga sidra eurozone ne smije biti ugrožena naporima da se suzbije dužnička kriza."

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Njemačka uloga sidra eurozone ne smije biti ugrožena naporima da se suzbije dužnička kriza, upozorio je guverner njemačke središnje banke u intervjuu objavljenom u nedjelju.

Jens Weidmann izjavio je za nedjeljno izdanje Bilda da ne želi nagađati o kreditnoj sposobnosti zemalja, ali je upozorio da bi pokušaj rješavanja krize mogao rezultirati prekoračenjem financijskih i političkih ograničenja.

"Njemačka uloga sidra stabilnosti monetarne unije ne smije biti ugrožena", zaključio je predsjednik Bundesbanka.

Weidmann, ujedno član upravnog vijeća Europske središnje banke, također je izrazio skepsu prema otpisu vrijednosti grčkih državnih obveznica u vlasništvu banaka.

"Otpis ionako nije univerzalni lijek", kazao je i dodao da "ako se zbog toga smanjuje spremnost za strukturalni preustroj, to može čak biti i opasno".

Izrazio je uvjerenje kako je ispravno pomagati državama u vrijeme krize, poput aktualne, "kada one odlučno i dosljedno rješavaju svoje probleme".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Jens Weidmann, BUNDESBANK