A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/vladimir%20sisljagic.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Vladimir Šišljagić: Kosor je pokušala utjecati na DIP oko Glavaša | Politika+
Hrvatska

TEŠKE OPTUŽBE: Vladimir Šišljagić: Kosor je pokušala utjecati na DIP oko Glavaša

'Zar će lekcije HDSSB-u dijeliti predsjednica kompromitirane organizacije koja je državu dovela do ovakve situacije!? Pljačka, lopovluk, korupcija i kriminal su u tradiciji HDZ-a!'

FOTO: Vladimir Šišljagić
Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić ocijenio je danas u Osijeku kako se, nakon odluke Glavnog odbora te stranke da nositelj liste na parlamentarnim izborima bude Branimir Glavaš, protiv te stranke poveo medijski linč u koji se uključila i premijerka Kosor, koja je, kako je ustvrdio, jučerašnjom izjavom "pokušala utjecati i na Državno izborno povjerenstvo".

 

'Zar će lekcije HDSSB-u dijeliti predsjednica kompromitirane organizacije koja je državu dovela do ovakve situacije!? Pljačka, lopovluk, korupcija i kriminal su u tradiciji HDZ-a!'

Premijerka Kosor rekla je jučer u Makarskoj kako je protuzakonito što je Glavaš, kao osuđenik za ratne zločine, nositelj izbornih lista HDSSB-a jer je to stranka koja ne poštuje sudbenu vlast, a stranke koje ne poštuju sudbenu vlast ne bi smjele ni postojati, te da je to posao za DIP. Dodala je da bi osuđenik za ratni zločin kao nositelj stranačke liste bio presedan u političkoj, pravnoj i demokratskoj praksi.

Na današnjoj konferenciji za novinare Šišljagić je rekao da je odluka Glavnog odbora stranke o Glavašu kao nositelju lista u skladu s Ustavom i zakonima RH i da je to "pravo HDSSB-a".

Premijerka Kosor, po njegovim riječima, jučer nije samo pokušala utjecati na DIP, nego i na javno mnijenje.

"Upravo je HDZ presedan u političkoj, pravnoj i demokratskoj praksi jer je ta stranka generator korupcije i kriminala", istaknuo je. Zapitao je "zar će lekcije HDSSB-u dijeliti predsjednica kompromitirane organizacije koja je državu dovela do ovakve situacije", dodajući da su "pljačka, lopovluk, korupcija i kriminal u tradiciji HDZ-a" s obzirom na mnoge financijske skandale u koje je umiješan veliki broj članova i čelnika te stranke.

"To su čvrsti razlozi zbog kojih bi stranke kao što je HDZ trebale prestati postojati, stranke koje pljačkaju državu i svoj narod te koje su dovele do situacije" u kojoj su danas Hrvatska i hrvatski narod, istaknuo je Šišljagić.

Predsjednik Glavnog odbora HDSSB-a Dinko Burić ustvrdio je kako Hrvatskoj "jednako prijeti crvena opasnost" i od HDZ-a i od SDP-a, pri čemu je ocijenio da će tim strankama, zbog svega što su učinile za Slavoniju i Baranju, građani te regije na izborima dati 'crveni karton'.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

branimir glavaš, hdssb, dinko burić, vladimir šišljagić, hdz, jadranka kosor