A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-400.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO Sjednica Vlade i HBK: Premijerka od novinara pobjegla kroz garažu | Politika+
Hrvatska

IZBJEGLA PITANJA: VIDEO Sjednica Vlade i HBK: Premijerka od novinara pobjegla kroz garažu

Pretpostavlja se da je tema razgovora bio i jedan od najvećih imovinskih prijepora – slučaj Dajla.

Piše: PolitikaPlus. Video: PolitikaPlus TV

Sjednica Povjerenstva Vlade RH za odnose s Hrvatskom biskupskom konferencijom (HBK) i Biskupske komisije HBK za odnose s državom održana je danas u zgradi HBK u Zagrebu, pod predsjedanjem predsjednice Vlade i predsjednice Povjerenstva Jadranke Kosor i predsjednika Biskupske komisije kardinala Josipa Bozanića, zagrebačkog nadbiskupa i metropolita i potpredsjednika HBK.

 

Pretpostavlja se da je tema razgovora bio i jedan od najvećih imovinskih prijepora od osamostaljenja Hrvatske – slučaj Dajla.

Predsjednica Vlade izvijestila je o završetku pregovora za ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju te o aktivnostima koje prethode pristupanju u punopravno članstvo.


Razgovaralo se i o pitanjima vezanim za provedbu Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske i provedbenih akata. Na sjednici je utvrđen i prioritet tema od zajedničkog interesa, navodi se u priopćenju Vladinog Ureda za odnose s javnošću i Tiskovnog ureda HBK.

Sjednici su nazočili članovi Povjerenstva Vlade: potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković, ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i ravnatelj Agencije za upravljanje državnom imovinom Tomislav Boban.

Nazočili su i članovi Biskupske komisije HBK: mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski, mons. Ante Ivas, biskup šibenski, mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački. Član Komisije mons. Ivan Devčić, nadbiskup riječki, zbog ranije preuzetih obveza nije mogao sudjelovati na sjednici. Umjesto odsutnog člana, a zbog važnosti ove prve sjednice, sudjelovao je i predsjednik HBK mons. Marin Srakić, nadbiskup đakovačko-osječki. Na sjednici je sudjelovao i tajnik Biskupske komisije mons. Enco Rodinis, generalni tajnik HBK, stoji u priopćenju.

Pretpostavlja se da je tema razgovora bio i jedan od najvećih imovinskih prijepora od osamostaljenja Hrvatske – slučaj Dajla.

To je imovinsko pitanje uzbunilo javnost, ali i sukobilo biskupe međusobno na prošlotjednoj konferenciji HBK. Iako su ušli na glavni ulaz zgrade HBK, premijerka i ostali članovi Vlade doslovno su pobjegli novinarima, odnosno njihova su službena vozila ulazila po njih u zatvorenu garažu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SAMOSTAN U DAJLI, DAJLA, JADRANKA KOSOR, HBK, VLADA