A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kukuriku-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

IZBORI RIJEŠENI Macan: Kukuriku pobjeđuje iako vodi kukavičku kampanju | Politika+
Hrvatska

VELIKA PREDNOST: IZBORI RIJEŠENI Macan: Kukuriku pobjeđuje iako vodi kukavičku kampanju

Skoko: Iako je do izbora ostalo više od mjesec dana izgledno je da bi mogla pobijediti lijeva koalicija.

Piše: Dražen Klarić

Kukuriku koalicija izbornu utrku započinje s gotovo 20 posto prednosti u odnosu na HDZ, pokazuju rezultati redovitog terenskog istraživanja koje za Dnevnik Nove TV provodi Ipsos Puls.

 

Pridodamo li ovom istraživanju i rezultate ankete koje je za potrebe HNS-a provela Promocija puls, i koja strankama okupljenima oko SDP-a daje 77 mandata, a HDZ 44 što bi bio, njihov najmanji broj zastupnika otkako je višestranačja, logčno je postaviti pitanje je li pobjednik već poznat, čak četrdeset dana prije izbora.

Pravo iznenađenje su laburisti Dragutina Lesara, a za sada jako dobro stoji i koalicija Blok umirovljenici zajedno, PGS i HRS na čelu s Ljubom Jurčićem.

Stručnjak za politčke kampanje Krešimir Macan nema dileme.

- Kukuriku koalicija sigurno pobjeđuje, no neće imati željenu većinu u Saboru. Razlog je impotentna i kukavička kampanja koju vode. Nemaju lidera i njihovu buduću vladavinu najbolje će opisivati misao "Kako pobjediš tako ćeš i vladati",  oštar je Macan.

 

Da su izbori manje-više već riješeni slaže se i Božo Skoko s Fakulteta političkih znaosti.

- Iako je do izbora ostalo više od mjesec dana, sasvim je izgledno da bi mogla pobijediti lijeva koalicija. Naime, sva istraživanja to jasno pokazuju i taj trend bi mogao preokrenuti samo neki ozbiljan gaf SDP-a. Mislim da je trenutačno pitanje kolika će biti razlika i koliko će SDP imati prednost u potencijalnom formiranju vlade.


>> Kukuriku koaliciji 77, HDZ-u najmanje u povijesti - 44 mandata

 

Kukuriku nema lidera i njihovu buduću vladavinu najbolje će opisivati misao "Kako pobjediš tako ćeš i vladati"- oštar je Macan.

Istraživanje objavljeno u Dnevniku Nove TV pokazuje da oporbena koalicija u ovom trenutku ima 38,8 potpore birača, dok je HDZ-u pripalo 20,3 posto. Istraživanje pokazuje i da je Kukuriku koalicija od kolovoza zabilježila porast od četiri posto, dok HDZ-u pretkampanja nije puno pomogla, s obzirom da su je počeli i završili sa 20 posto.

Pravo iznenađenja su laburisti Dragutina Lesara koji imaju potporu 6,3 posto birača, a HSP podržava 4,7 posto birača. Za sada jako dobro stoji i koalicija Blok umirovljenici zajedno, PGS i HRS na čelu s Ljubom Jurčićem  koji imaju potporu od 4,4 posto birača.

Veliki pad bilježi HSS, kojeg podržava samo 2,5 posto birača, a HSLS je tek na 1,5 posto birača. Od njih je sa 1,6 posto tek nešto bolji HDSSB. Ostale stranke u Hrvatskoj zajedno imaju tek 6 posto birača, od kojih je neodlučno 13 posto.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

božo skoko, krešimir macan, sdp, hdz, izbori, istraživanje, kukuriku koalicija