A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/Sony-%20Ericsson-%20logo.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sony otkupio Ericssonov udio u proizvodnji mobitela | Politika+
IT

PREUZIMANJE: Sony otkupio Ericssonov udio u proizvodnji mobitela

Sony je pristao kupiti 50 posto tvrtke za 1,1 milijardu eura, čime će poslovi vezani za mobilne telefone prijeći u njegovo stopostotno vlasništvo.

Piše: PolitikaPlus/Hina

 

Transakcija također uključuje dogovor o patentima. Sony će dobiti pet setova patenata nužnih za proizvodnju telefona i ugovor o licencama za preostalo intelektualno vlasništvo.

Japanski tehnološki gigant Sony osigurao je punu kontrolu nad proizvođačem mobilnih telefona Sony Ericsson, otkupivši udio švedskog partnera Ericssona, proizvođača telekomunikacijske opreme.

 

Sony je pristao kupiti 50 posto tvrtke za 1,1 milijardu eura, čime će poslovi vezani za mobilne telefone prijeći u njegovo stopostotno vlasništvo.  Transakcija također uključuje dogovor o patentima. Sony će dobiti pet setova patenata nužnih za proizvodnju telefona i ugovor o licencama za preostalo intelektualno vlasništvo.

U Ericssonu ističu da se "sinergijski učinci", ostvareni povezivanjem proizvodnje telekomunikacijske opreme i proizvodnje mobilnih telefona, smanjuju.

Mnogi promatrači očekivali su takav rasplet, budući da je Sony želio integrirati svoj odjel za telefone s onima za mobilne platforme za igre i za tablet računala. "Ova akvizicija ima smisla za Sony i Ericsson i značit će razliku za potrošače koji se žele povezati sa sadržajem gdje god se nalazili i kad god to požele", rekao je predsjednik Sonya Sir Howard Stringer.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

telefonija, ericson, sony, sony ericsson, mobiteli