A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-hdz-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HDZ tvrdi: Nije nam blokiran račun ni imovina, niti takav zahtjev postoji! | Politika+
Hrvatska

ODBACUJU NAGAĐANJA: HDZ tvrdi: Nije nam blokiran račun ni imovina, niti takav zahtjev postoji!

HDZ-ovci tvrde da uz nalog o proširenju istrage u aferi Fimi Medija, iz USKOK-a nisu dobili niti zahtjev za blokadu imovine.

Piše: PolitikaPlus

Nagađanja o blokadi imovine ne stoje!' - tvrde iz osumnjičenog HDZ-a. Ako je USKOK uopće predao takav zahtjev, o tome će odlučiti sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu

 

Iz odnosa s javnošću HDZ-a demantiraju informaciju o blokadi stranačke imovine i računa. U slučaju blokade, HDZ-ova pozicija u predizbornoj utrci, bila bi još više ugrožena. HDZ-ovci tvrde da uz nalog o proširenju istrage u aferi Fimi Medija, iz USKOK-a nisu dobili niti zahtjev za blokadu imovine.

Naime, USKOK je prije dva dana proširio istragu u aferi Fimi Media na bivšeg glavnog tajnika stranke Ivana Jarnjaka, bivšeg glasnogovornika Ratka Mačeka i cijeli HDZ. Najveća korupcijska afera danas broji 19 osumnjičenih fizičkih osoba i jednu pravnu osobu.

Dakle, Fimi Medija traje od siječnja 2010. godine kada ju je razotkrio Damir Mihanović iz Croatia osiguranja. Od tada je  obuhvatila HDZ-ove Ivu Sanadera i bivšu računovotkinju Branku Pavošević kao glavne osumnjičenike, a Mladena Barišića kao glavnog svjedoka. Proširenjem istrage na Ivana Jarnjaka i Ratka Mačeka, sumnja je morala pasti i na HDZ kao pravnu osobu.

USKOK je, prema informacijama Jutarnjeg lista, istragu proširio prije dva dana s novom sumnjom da su HDZ i pojedinci unutar stranke pronevjerili više od 30 milijuna kuna. Odnosno, HDZ-ovci se terete za udruživanja radi počinjenja kaznenog djela, zloupotreba ovlasti i krivotvorenja.

Noćna mora koja je za HDZ postala stvarnost, mogla bi završiti i blokadom stranačke imovine i računa, o čemu su neki mediji već počeli nagađati. Postoji mogućnost da je u dva dana (koliko traje službena istraga protiv HDZ-a) dežurni uskočki sudac na Županijskom sudu u Zagrebu udovoljio zahtjevu USKOK-a za blokadom HDZ-ove imovine za vrijeme trajanja istrage, ali za to još nema potvrde na sudu, a u HDZ-u to ošto demantiraju.

HDZ-ovci čak tvrde da takav zahtjev ne postoji, no na sudu nam objašnjavaju da je blokada imovine proces koji traje, i o kojem odlučuje sudac istrage. Dok se cijeli proces tehnički ne završi, informacije ne smiju izlaziti u javnost.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

crni fondovi, ivo sanader, fimi media, hdz, blokada računa