IT

IT: Thierry Nicault na SAP-ovoj konferenciji u Opatiji

„Posjećenost konferencije iznova je potvrdila nužnost ovakvih okupljanja."

Piše: PolitikaPlus

Opatija je danas bila domaćin Regionalne SAP konferencije pod nazivom „SAP BusinessObjects & Mobility Day“ koju po treći puta zaredom organizira tvrtka SAP. Više od 200 sudionika iz cijele Regije saznalo je o novitetima mobilnog poslovanja i trendovima svjetskih tržišta. Dvadeset stručnjaka iz zemlje i inozemstva predstavilo je alate sa područja Business Intelligencea (BI) te mobilne aplikacije, dok je kao poseban gost i glavni predavač u Hrvatsku po prvi puta stigao vodeći francuski ICT stručnjak Thierry Nicault.

S preko 25 godina iskustva rada u IT industriji u različitim tvrtkama, Thierry Nicault obnašao je brojne funkcije na rukovodećim pozicijama.


Prije dolaska u SAP vodio je različite odjele prodaje poslovne jedinice u sklopu Business Objectsa od 1995. godine. To je doprinijelo naglom porastu korištenja rješenja u Francuskoj, a potom na međunarodnoj razini. Nakon toga preuzima ulogu upravljanja razvoja podružnicama i partnerske mreže, od Moskve i Dubaija pa sve do Johannesburga.

Današnja konferencija tematski je bila podijeljena na  SAP BusinessObjects i SAP Mobility, a održala se pod sloganom "Intelligently Going Mobile". U prvom dijelu konferencije koji je u cjelosti bio posvećen optimizaciji poslovanja uz korisnička iskustva i partnerske novitete naglasak je dan  na rješenju SAP BusinessObjects BI 4.0, novostima s područja Business Intelligence rješenja, portfelju aplikacija iz domene BI-a te studijama slučaja i primjerima iz prakse.

Drugi dio konferencije bio je usmjeren na  SAP Mobility rješenja koji su uključivali izravan prikaz mobilnih aplikacija koje korisnici uvelike, u svakodnevnom poslovanju, već koriste.

Brojni noviteti po prvi puta su bili predstavljeni upravo na današnjoj konferenciji, pa je, ističu u SAP-u Hrvatska, dolazak Thierry Nicaulta stoga iznimno važan za Hrvatsku i regiju. Naime, brze memorije omogućile su još jedno od radikalno novih rješenja – izuzetno brze “in memory” poslovne sustave. O tome kako ta nova rješenja SAP HANA mogu ubrzati poslovanje doznali su sudionici konferencije.

„Posjećenost konferencije iznova je potvrdila nužnost ovakvih okupljanja. Upravo takvi susreti mogu dati odgovore koje menadžeri očekuju, a nastavni su na trendove poslovanja i budućnost mobilnog poslovanja.  Nužnost praćenja noviteta preduvjet je opstanka na tržištu, osobito ako su ona dostupna i investicijski prihvatljiva. Sudjelovanje vodećih stručnjaka iz Regije kao i naših domaćih predavača ukazuju kako Regija uvelike prati svjetske tokove poslovanja,“  zaključio je Igor Dropulić, direktor hrvatskog SAP-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Thierry Nicault, SAP HANA, igor dropulić, sap hrvatska, sap