A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/nicolas-sarkozy-109.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nicolas Sarkozy: Ulazak Grčke u eurozonu bila je pogreška | Politika+
Svijet

EUROZONA: Nicolas Sarkozy: Ulazak Grčke u eurozonu bila je pogreška

Sarkozy je rekao da se Grčka može spasiti zahvaljujući odlukama što su ih u noći sa srijede na četvrtak europski čelnici donijeli na sastanku u Bruxellesu.

Piše: PolitikaPlus

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy izjavio je na televiziji kako vjeruje da će Grčka izaći iz krize, ali je istaknuo da je njezino prihvaćanje u eurozonu 2001. bilo pogreška jer je ušla s lažnim podacima.

 

Sarkozy je rekao da se Grčka može spasiti zahvaljujući odlukama što su ih u noći sa srijede na četvrtak europski čelnici donijeli na sastanku u Bruxellesu. Uz ostalo dogovoreno je da se Grčkoj otpiše 50 posto duga.


To je trebalo učiniti. Da je jučer euro eksplodirao, cijela Europa bi eksplodirala, rekao je Sarkozy u televizijskom intervjuu koji su prenijeli kanali TF1 i France 2. Da je Grčka pala u stečaj, uslijedio bi proces koji bi povukao cijeli svijet, kazao je te dodao da je odlukama u Bruxellesu izbjegnuta katastrofa.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

francuska, Nicolas Sarkozy, grčka