A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/grcka%20100.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Većina Grka negativna prema sporazumu EU-a za spas Grčke | Politika+
Svijet

NEZADOVOLJSTVO : Većina Grka negativna prema sporazumu EU-a za spas Grčke

Grci i dalje nezadovolji, negativno gledaju na nastali sporazum Grčke i Europske unije, kojim je smanjen dug toj zemlji.

Piše: PolitikaPlus

Većina Grka negativno je reagirala na sporazum Europske unije, kojim je smanjen dug toj zemlji, jer vjeruje da će on naškoditi njihovom nacionalnom suverenitetu, pokazalo je u subotu ispitivanje javnog mišljenja.

 

Ispitivanje koje su objavile novine To Vima i koje je provedeno odmah nakon postizanja sporazuma na summitu EU-a u četvrtak, pokazalo je da gotovo 60 posto Grka smatra taj dogovor negativnim ili vjerojatno negativnim. Nakon dogovora s bankama o odbitku 50 posto grčkog duga privatnom sektoru smanjivši ga za 100 milijardi eura, Atena će početi dug i osjetljiv proces razgovora sa svakim od svojih vjerovnika. Ukupni grčki dug je 350 milijardi eura.

 

Više od polovice ispitanih u anketi izjavilo je da je sporazum potpisan u Bruxellesu zadao udarac suverenitetu Grčke jer se njime predaje EU-u i MMF-u više kontrole nad ekonomskim poslovima te zemlje. Samo 36 posto od 1.009 ispitanih u telefonskoj anketi izjavilo je da je sporazum pozitivan ili vjerojatno pozitivan za Grčku.Gotovo tri četvrtine ispitanika želi da Grčka zadrži euro, dok manje od jedne petine želi povratak drahme.

 

Ispitivanje javnog mišljenja također je pokazalo da većina Grka - 55,5 posto - želi da njihove političke stranke pokažu veće jedinstvo.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

anketa, ispitivanje, grčka