A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivo-sanader-sud-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sanaderova partija šaha: Prvi potezi su povučeni | Politika+
Komentari

IGRA ŽIVACA : Sanaderova partija šaha: Prvi potezi su povučeni

Dobri taktičari razmišljaju nekoliko poteza unaprijed, pa nije problem ni ako se žrtvuje koji pješak,ili neka druga figura, bitno je ne ugroziti "kralja".

FOTO: Ivo Sanader
Piše: Ilijana Grgić

Nije ga bilo a opet kao da je cijelo vrijeme bio tu. Pojavio se onaj isti, kojeg nismo vidjeli 7 mjeseci, dobro, ulovio je i ranije pokoji fotograf njegov profil u pravosudnom automobilu, ili pak njegovu nogu.

 

Jutros se probudio, pogledao kroz prozor, pročitao sve novine koje mu je odvjetnik Sulić donio, čitao članke i vjerojatno zadovoljno trljao ruke. Prva runda je dobivena.

Možda smo vjerovali da će biti malo mršaviji, da će biti malo ponizniji, ipak je bio u zatvorima dviju država. Ali pojavio se onaj isti Ivo, koji je sa govornica, iz ekrana govorio onim istim bahatim tonom superiornosti.

 

Dobio je ono po što je došao na Županijski sud. Dobio je odgodu, dobio je bolesničku sobu, koja u odnosu na ćeliju u Remetincu vjerojatno izgleda kao vrhunski apartman, dobio je makar malo privida slobode.

 

Jutros se probudio, pogledao kroz prozor , pročitao sve novine koje mu je odvjetnik Sulić donio, čitao članke i vjerojatno zadovoljno trljao ruke.. Prva runda je dobivena.. ima ih još dosta, ali bude to Ivo uz svoje branitelje veoma dobro odradio.

 

U dobroj partiji šaha. Ivo Sanader, i njegovi odvjetnici, kao dobri taktičari razmišljaju nekoliko poteza unaprijed, pa nije problem ni ako se žrtvuje koji pješak, skakač ili neka druga zanimljiva figura, bitno je ne ugroziti "kralja".

Sve je u njegovom obraćanju sudu bilo dobro smišljeno. Najprije odjeća, "eto dragi gospodine sudac, ja vam nisam znao da idem na sud, meni su rekli da idem u bolnicu".

 

U prvi mah sam pomislila "Očito onda ima i problema sa pamćenjem". Jer ako je u četvrtak navečer njegov odvjetnički tim bio kod njega, pa su rekli da je Sanader spremen za suđenje, tu odmah priča o odlasku u bolnicu pada u vodu. Druga priča kaže, netko im je ujutro kad su oni pošli u bolnicu, naredio da idu na sud.

 

"O moj Bože," bila je moja reakcija kada sam ovo pročitala, ja znam da je naše pravosuđe da se tako izrazim "u banani" ali da se ne zna kuda se vodi pritvorenik, na sud ili u bolnicu, a još je k tome taj pritvorenik bivši premijer Ivo Sanader, o čijem se famoznom PRVOM pravom pojavljivanju u javnosti piše već danima.

 

Na to je odmah promptno reagirao Branko Peran, ravnatelj Središnjeg ureda za zatvorski sustav, ustvrdivši da nema sumnje da je Sanader znao da ide na sud.

"Kad su u pitanju zatvorenici koji su u istražnom zatvoru, oni su pod ingerencijom nadležnog suda i sve radnje koje poduzimamo, poduzimamo u koordinaciji sa sudom", ustvrdio je Peran.

 

I tako, Ivo Sanader ponovo je medijska ličnost broj jedan. Ne želim biti 'zlobna' pa komentirati ima li stvarno srčanih problema ili ne, ali ponovo se osjećamo izigranima.

 

Kao u dobroj partiji šaha, Ivo Sanader, i njegovi odvjetnici, kao dobri taktičari razmišljaju nekoliko poteza unaprijed, pa nije problem ni ako se žrtvuje koji pješak, skakač ili neka druga zanimljiva figura, bitno je ne ugroziti "kralja". A s druge strane, treba biti isto tako prozriv suparnik, ,te dobrom pripremom onemogućavati takve poteze. Sve u svemu, brzo će drugo ročište...


Ova partija šaha bit će jako zanimljiva. Sada smo u iščekivanju drugog poteza ...