A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/miodrag-dodik-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Milorad Dodik optužio Izetbegovića: Želiš stvoriti islamsku državu! | Politika+
Regija

ŽESTOK NAPAD: Milorad Dodik optužio Izetbegovića: Želiš stvoriti islamsku državu!

'BiH je centar vehabizma, koji je odgovoran za teroristički napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu.'

FOTO: Milorad Dodik
Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik optužio je u nedjelju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da provodi politiku stvaranja islamske države, ističući da je u BiH centar vehabizma, koji je odgovoran za teroristički napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu.

 

'BiH je centar vehabizma, koji je odgovoran za teroristički napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu.'

Komentirajući Izetbegovićeve optužbe da su Srbi odgovorni za neuspostavu vlasti u BiH, Dodik je ustvrdio kako su problemi nastali unutar Federacije jer Izetbegović slijedi politiku svojeg oca kako bi realizirao 'projekt islamske države na prostoru BiH'. Pojasnio je da se pokušavaju održati stereotipi o Srbima kao narodu koji je za sve kriv, pa tako i za napad na američko veleposlanstvo.

Pritom je kritizirao medije u Sarajevu koji napadača na američko veleposlanstvo predstavljaju kao srbijanskog državljanina.

“Poštovanje nalaže da se kaže da je to Bošnjak, pripadnik vehabijskog pokreta, koji je motiviran ideologijom radikalnog islama", rekao je Dodik.

Po njegovim riječima, terorist je uzvikivao da ne želi ubijati braću muslimane, već američke građane, što jasno upućuje na njegove namjere.

Istaknuo je da vehabijski pokret svoje ideološke centre na Balkanu ima u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vehabije, bosna i hercegovina, milorad dodik, bakir izetbegović