A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/zpc-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Filmski ponedjeljak u ZPC-u: Angelin Preljoçaj i DV8 | Politika+
Kultura

PLES NA FILMU: Filmski ponedjeljak u ZPC-u: Angelin Preljoçaj i DV8

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Piše: PolitikaPlus

U nastavku programa ''Filmski ponedjeljak'' u Zagrebačkom plesnom centru slijede projekcije dokumentarnih filmova o plesu, a program se održava u medijateci Zagrebačkog plesnog centra ponedjeljkom u 19 h. Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Angelin Preljoçaj MC14/22 ''ceci est mon corps'' i ''Le Songe de Médée'' 

Snimka dva naslova u koreografiji Angelin Preljoçaja, jednog od vodećih svjetskih autora, predstavlja baletni ansambl Pariške Opere.

7.11.2011.  / Zagrebački plesni centar / 19:00 h

MC14/22 ''ceci est mon corps'' predstavlja susret duhovnog i tjelesnog, a inspiraciju nalazi u Posljednjoj večeri prema biblijskom prikazu Svetog Marka : ''Uzmi, jedi: ovo je moje tijelo''. Djelo je rađeno za dvanaest muških plesača – Preljoçajevih „Apostola Pokreta“ – a prema zvukovnoj podlozi koju je stvorio Tedd Zahmal. Ovo izrazito  senzualno i strastveno djelo predstavlja odu muškom tijelu, ogoljenom do puke arealnosti, a kojoj su suprotstavljeni glorifikacija snage i prokletstvo sile.
14.11.2011. /
Zagrebački plesni centar / 19:00 h

Snoviti ''Le Songe de Médée'', na glazbeni predložak kompozitora Maura Lanze vrlo je slobodno utemeljen  na grčkom mitu o Medeji – istražuje žensku dušu, a prikaz je to žene koja je istovremeno brižna majka i žrtva te koja za ljubav žrtvuje sve uključujući i vlastitu djecu.

Projekcije su na francuskom jeziku uz titlove na engleskom jeziku.


DV8 - Dead Dreams of Monochrome men (redatelj:  David Hinton
)

28.11.2011. / Zagrebački plesni centar / 19:00 h

Dead Dreams of Monochrome Men - je sada  već legendarno djelo poznate britanske skupine DV8 koju vodi koreograf Lloyd Newson. Nakon televizijske premijere 1990. godine sve se promijenilo zauvijek u području suvremenog plesa, specifično u fizičkom teatru. "....bolan, originalan, preciznih observacija, pun suosjećajnosti, ali i strasti..." The Times (London) ...

Sve projekcije odvijaju se u navedenim terminima ponedjeljkom u 19:00 h u medijateci Zagrebačkog plesnog centra (Ilica 10).