A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hdz-mirogoj-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jadranka Kosor: HDZ će zaprepastiti sve koji misle da je već sve gotovo! | Politika+
Hrvatska

IZBORI: Jadranka Kosor: HDZ će zaprepastiti sve koji misle da je već sve gotovo!

"Mnogi upiru na to da izbori završe prije izbora.. Ja sam sigurna da ćemo polučiti odličan rezultat."

FOTO: Jadranka Kosor s predstavnicima Vlade i HDZ-a danas na Mirogoju
Piše: PolitikaPlus

Hrvatska demokratska zajednica još uvijek je u šoku, to je nedvojbeno, no, predsjednica stranke, premijerka Jadranka Kosor, odlučno odbacuje navode o malodušnosti i rezignaciji u stranci. Štoviše, izražava uvjerenje da će na izborima postići 'iznenađujući' rezultat, odbacujući da je svojom izjavom u Omišu sam na neki način priznala da je izvjesna ne samo pobjeda Kukuriku koalicije već i njihova apsolutna većina u Saboru.

Podsjetimo, tamo je bila upozorila da bi bilo loše da Kukuriku može bez kontrole drugih mijenjati Ustav, zacementirati neke projekte, dovesti MMF, smanjiti mirovine, plaće i prava branitelja.

Ja sam sigurna da ćemo polučiti odličan rezultat. I da ćemo zaprepastiti sve one koji danas misle da je sve gotovo. Ja sam sigurna da će hrvatski građani prepoznati one koji su najodlučniji i najhrabriji.

- Naravno, svaka moja izjava ako se izvadi iz konteksta može se ponovno interpretirati kako to nažalost mnogi rade, u korist prije svega SDP-a. Ali ono što sam rekla i želim ponoviti danas: ova teška situacija u kojoj se zbog borbe protiv korupcije i kriminala, zbog nastojanja da se krivnja individualizira, ali i da borba protiv korupcije ide dalje i da vidimo što je bilo u svim drugim političkim opcijama i kod svakog pojedinca ako se ogriješio o zakone, dakle, moramo nastojati imati hrabrosti i snage, kao što HDZ ima, da budemo još jači, jer smo kad je najteže,  uvijek najjači, želim poručiti prije svega našim članovima i našim biračima i onima koji nam vjeruju - ne smijemo posustati, ne smijemo se umoriti, moramo biti još odlučniji i još hrabriji, rekla je Jadranka Kosor, tako na neki način potrvdivši da se stranka u svojoj kampanji prvenstveno usmjerava na homogeniziranje svojeg tradicionalnog biračkog tijela.

-  I ja sam sigurna da ćemo polučiti odličan rezultat. I da ćemo zaprepastiti sve one koji danas misle da je sve gotovo. Ja sam sigurna da će hrvatski građani prepoznati one koji su najodlučniji i najhrabriji i koji su jedini otvorili vrata borbi protiv korupcije i sigurna sam da će se to prepoznati i da oni koji danas likuju bit će danas prilično zamišljeni 5 prosinca, poručuje biračima Jadranka Kosor, ponovivši pri tom svoju uobičajenu sintagmu o 'jedinima koji su otvorili vrata', zanemarujući pri tom da istrage ne provodi izvršna, već pravosudna vlast.
Za mene kao predsjednicu Vlade i, ako hoćete, i stranke, HDZ-a, zaprepašćujuće da u hrvatskoj politici traje halabuka oko toga da ovaj zakon nije dobar, ali nitko i dalje ne upire prstom u srbijanski zakon koji s jurisdikcijom proširio na RH, dakle, nezapamćeno u povijesti. I, evo, to samo pokazuje da smo dobro učinili, mi jedanput moramo reći dosta!

- To je bila moja poruka biračima. Jer, mnogi upiru na to da izbori završe prije izbora. Nijedna informacija da je bilo kriminala posvuda zapravo ne dospije do onih koji trebaju po tome postupati. To mi nećemo dozvoliti, bit ćemo još uporniji, još hrabriji, u to vas uvjeravam, zaključila je Kosor, koja je odgovarala na pitanja novinara nakon što je zajedno s predstavnicima Vlade i HDZ-a položila vijence na Mirogoju, 'prisjećajući se onih koji su dali svoje živote za Hrvatsku i, dakako, prvog hrvatskog predsjednika, Franje Tuđmana'.

Na zamolbu novinara komentirala je i izjavu srbijanskog tužitelja za ratne zločine Vukčevića koji je najavio nastavak progona protiv svih osumnjičenih za ratne zločine na području bivše Jugoslavije.

- Pa mi smo svoje rekli kroz donošenje zakona. Ja ću vam samo ponoviti ono što sam već rekla, da je za mene kao predsjednicu Vlade i, ako hoćete, i stranke, HDZ-a, zaprepašćujuće da u hrvatskoj politici, u hrvatskom političkom prostoru, traje halabuka oko toga da ovaj zakon, kojeg je preložila vlada i donijela većina u hrvatskom Saboru, nije dobar, ali nitko i dalje ne upire prstom u srbijanski zakon koji s jurisdikcijom proširio na RH, dakle, nezapamćeno u povijesti. I, evo, to samo pokazuje da smo dobro učinili, mi jedanput moramo reći dosta!, rekla je premijerka, iako ni dan danas nije jasno na koji način taj zakon može zaštititi hrvatske branitelje koji se usude prijeći hrvatsku granicu. Dio javnosti i medija smatra da se time vlada miješa u rad pravosuđa, a zbog toga je doživjela i kritike iz Bruxellesa.

- Jasno, i državno odvjetništvo i ministarstvo pravosuđa imaju širok prostor kao što su imali i do sada urediti stvari. Ali, kao što vidite, nisu to učinili, odnosno, ništa se nije dogodilo. Mi ćemo dakako, uznastojati na provedbi tog zakona, i sigurna sam da oni iz opozicije koji najavljuju da bi to ukinuli kad bi došli na vlast, neće uspjeti, u interesu hrvatskih branitelja i svih hrvatskih državljana, zaključila je predsjednica vlade.


HALLOWEEN >>>
BRRREEAKING NEWS! USKOK izišao na izbore i pomeo HDZ!


POVIJESNO SLAB REJTING >>>
POTPUNI PORAZ! HDZ gubi u svim izbornim jedinicama!


REAKCIJE >>>
ANKETE Puhovski: Nije realno da Kukuriku osvoji 90, a HSS ni jedan mandat!Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zakon o ništetnosti, crni fondovi, hdz, izbori, jadranka kosor