A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/beba-inkubator-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Beba hitno poslana iz Zadra u Zagreb, za praznike nema raspoloživog kirurga? | Politika+
Zdravlje

ZDRAVSTVO: Beba hitno poslana iz Zadra u Zagreb, za praznike nema raspoloživog kirurga?

"Liječnica koja je dijete ujutro preuzela je rekla da se na neradni dan ne može ništa poduzeti."

Piše: PolitikaPlus/Večernji list

Zadranin Jure Karamarko (25 ) u strahu za život svog tek rođenog sina uputio je apel ministru zdravstva Darku Milinoviću da pomogne njegovom sinu u bolnici Rebro gdje su mu, kako rekao novinarima Večernjeg lista, liječnici rekli da nitko na neradni dan ne može donijeti odluku o operaciji njegova sina.

"Liječnica koja je dijete ujutro preuzela je rekla da se na neradni dan ne može ništa poduzeti jer da je samo jedan doktor u bolnici odnosno da će sljedeći dan kolegij odlučiti što dalje."

- Kardiolog je utvrdio da ima srčanu manu odnosno da mu je pukla aorta na srcu. U zadarskoj bolnici su odlučili da se bebu hitno odvede u Zagreb na Rebro i beba je u ponoć poslana u Zagreb. Meni su u zadarskoj bolnici rekli da moram u Zadru čekati radni dan da sakupim sve papire i zbog toga nisam išao sa djetetom u Zagreb, a dijete je dovedeno oko tri sata ujutro u Rebro gdje ga je pregledao liječnik. Meni su u Zadru rekli da je to hitan slučaj i da će ga vjerojatno hitno poslati na operaciju u Austriju. No, liječnica koja je dijete ujutro preuzela je rekla da se na neradni dan ne može ništa poduzeti jer da je samo jedan doktor u bolnici odnosno da će sljedeći dan kolegij odlučiti što dalje, govori očajni otac.

No, u bolnici demantiraju da beba nije pregledana, kažu da je riječ o tome da će liječnici dodatnim pretragama procijeniti treba li bebi operacija u inozemstvu ili kateterizacija. Navodno su u bolnicu, zbog stanja djeteta stigli svi liječnici pa tako i šef pedijatrije profesor dr. Ivan Malčić kao i ravnatelj KBC-a Rebro akademik Željko Rainer.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Željko Rainer, darko milinović, Ivan Malčić, rebro, zdravstvo