A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivo-pogorelic-122.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zagrebačka filharmonija: Rasprodana dvorana čeka Ivu Pogorelića | Politika+
Kultura

NAJAVA: Zagrebačka filharmonija: Rasprodana dvorana čeka Ivu Pogorelića

Do posljednjeg mjesta rasprodana dvorana u nedjelju 6. studenog očekuje velikog Ivu Pogorelića.

FOTO: Ivo Pogorelić
FOTO: Zagrebačka filharmonija
Piše: PolitikaPlus

Što se očekivalo, to se i dogodilo! Do posljednjeg mjesta rasprodana dvorana u nedjelju 6. studenog očekuje velikog Ivu Pogorelića, u najnovijem nastupu uz maestra Dmitrija Kitajenka i orkestar Zagrebačke filharmonije!

Ovaj "apostol klavira", slavni umjetnik nastupit će u jednom od djela čije su mu izvedbe i priskrbile kultni status - Koncertu u b-molu P. I. Čajkovskog.

Koncert je "bojni konj" virtuoznog pijanizma, o kojem je slavni njemački dirigent Hans von Bülow pisao kao o ostvarenju "nedosegnute originalnosti", a sam Pogorelić kao o "originalnom dijalogu između klavira i orkestra".

"Pogorelić svira, ali i stvara glazbu, posvećeno, pa čak i fanatično", ističe Večernji list uz jedan od posljednjih zagrebačkih nastupa, a nema sumnje da će upravo tako biti i u nedjelju u izvedbi Čajkovskijeva remekdjela u Crvenom ciklusu Zagrebačke filharmonije.

Bit će to prvi od čak dva gostovanja kojima u jubilarnoj 140. sezoni Zagrebačka filharmonija nagrađuje svoje vjerne posjetitelje, a zagrebačka publika ovog slavnog umjetnika imat će priliku ponovno čuti 23.3. kada će u Plavom ciklusu izvesti Koncert u e-molu Frédérica Chopina.

Za drugi dio koncerta maestro Dmitrij Kitajenko izvest će Drugu simfoniju još jednog ruskog majstora - Sergeja Rahmanjinova. Za ovo veliko simfonijsko ostvarenje kažu da je jedno od istinskih remekdjela zrelih godina skladateljeva stvaralaštva.

Kada svemu tome dodamo da je maestro Kitajenko jedan od trenutno najcjenjenijih interpreta ruskog repertoara - onda nema sumnje da nas u nedjelju u Crvenom ciklusu očekuje "bezbroj glazbenih doživljaja" - koje jednostavno treba doživjeti!

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivo pogorelić, koncert, zagrebačka filharmonija