A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivo-covic-201.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Konačni kraj Zagrebačkog holdinga čini se neizbježnim | Politika+
Zagreb

PRAZNA BLAGAJNA: Konačni kraj Zagrebačkog holdinga čini se neizbježnim

Prošle godine Zagrebački holding bio je u minusu 6,51 milijardu kuna, zadnja rata kredita stiže na naplatu 2022. i to za Sopnicu.

FOTO: Ivo Čović
Piše: PolitikaPlus/Večernji list

Konačni kraj Zagrebačkog holdinga čini se neizbježnim. Na to je svojedobno upozoravao, na primjeru ZET-a, i osobno predsjednik uprave Holdinga Ivo Čović u povjerljivom dopisu zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, piše u četvrtak Večernji list.

 

Prošle godine Zagrebački holding bio je u minusu 6,51 milijardu kuna, zadnja rata kredita stiže na naplatu 2022. i to za Sopnicu.

“Poštovani gradonačelniče, ZET više uopće nema uvjete za nastavak poslovanja”, tada je pisao Čović.

Danas, više od godinu dana nakon toga, osim milijardu kuna duga koje je akumulirala podružnica ZET-a, i milijunskim krađama u Vodoopskrbi i odvodnji, mitu i korupciji u Plinari, Holding potražuje i – milijardu kuna od građana i pravnih subjekata.

Čak 449 milijuna kuna dužni su, kako doznaje Večernji list, građani, dok tvrtke u Holdingu bilježe crvene brojke od više od pola milijarde kuna.

Novim kreditima Holding već dugo otplaćuje stare, a počela je i grčevita potraga za kupcima nekretnina.

Svojevrsna rasprodaja imovine Holdinga očito je posljednji u nizu pokušaja sanacije tvrtke.

Prošle je godine Holding na ljeto bio dužan 6,51 milijardu kuna, a zadnja rata, tada je rekao Čović, na naplatu će stići “2022. godine, i to za kredit od 900 milijuna kuna koji smo podigli za gradnju naselja Sopnica”.

Članovi uprave nisu htjeli komentirati činjenicu da su građani i tvrtke nakupili dug od gotovo milijardu kuna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, zagrebački holding, ivo čović