A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/skupstina%20grada%20zagreba.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Glavašević i Lederer dobivaju ulice, o Titu nakon izbora | Politika+
Zagreb

ZAGREB: Glavašević i Lederer dobivaju ulice, o Titu nakon izbora

Prijedlozi o preimenovanju Trga maršala Tita došli su na odbor, o čemu će se raspravljati nakon parlamentarnih izbora.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova zagrebačke Gradske skupštine danas je na sjednici predložio da se dvije ulice na Žitnjaku imenuju po Siniši Glavaševiću i Gordanu Ledereru, a prijedlozi o preimenovanju Trga maršala Tita došli su na odbor, o čemu će se raspravljati nakon parlamentarnih izbora.

Prijedlog za imenovanje ulica Siniše Glavaševića i Gordana Lederera upućen je vijeću gradske četvrti Pešćenica-Žitnjak, a kad se dobije njihovo očitovanje, prijeći će se na akt o imenovanju i onda gradska skupština na svojoj sjednici to prihvaća, rekao je predsjednik odbora Marin Knezović.

Podsjetio je kako su na prošloj sjednici odbora odlučili da će se neimenovane ulice bivše industrijske zone na Žitnjaku imenovati po istaknutim osobama iz hrvatskih medija, u prvom redu novinara.

Na novinarski upit jesu li prijedlozi o preimenovanju Trga maršala Tita došli na odbor, Knezović je odgovorio potvrdno te najavio da će odbor o svim tim prijedlozima raspravljati nakon parlamentarnih izbora, jer ne želi da se imenovanje javnih i prometnih površina u gradu Zagrebu ni na koji način politički instrumentalizira.

Podsjetio je da su unazad 20 godina svi prijedlozi za preimenovanje toga trga bili odbijeni.

Skupštinski odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova na današnjoj je sjednici donio odluku da se Put Jurija Gagarina preimenuje u Šetalište Jurija Gagarina te da u Čučerju pet ulica dobiju imena Plazišče, Lipovec, Srukov breg, Gornja Bokanjščica i Seliščak. Obje odluke upućene su gradskoj skupštini na donošenje.