Scena

LOS ANGELES: Suđenje o optužbi za smrt Michaela Jacksona u završnoj fazi

Suđenje ulazi u završnu fazu budući da porota počinje u petak razmatrati krivnju liječnika i to nakon što su u četvrtak tužilaštvo i odbrana iznijeli završnu riječ.

Piše: Ivan Klarić

Suđenje dr. Conradu Murrayu, liječniku pokojnog pijevača Michaela Jacksona, ulazi u završnu fazu budući da porota počinje u petak razmatrati krivnju ovog liječnika i to nakon što su u četvrtak tužilaštvo i odbrana iznijeli završnu riječ.

 

Naime, sudac Michael Pastor naložio je poroti da u petak ujutro počne s vijećanjem i to poslije gotovo šest tjedana dugog sudskog procesa zbog optužbe za ubojstvo iz nehata planetarno poznate pop zvijezde, javljaju agencije, Završna faza suđenja počinje nakon što su zamijenik državnog tužioca David Walgren i Murrayev odvjetnika Ed Chernoff iznijeli završno riječi na Višem sudu u Los Angelesu, gde je 27. rujna počelo suđenje.

 

U svom izlaganju, Walgren je rekao da je 58-godišnji liječnik zbog nemara i pohlepe prouzrokovao smrt Jacksona, čime je njegovu djecu lišio oca, a svijet jednog "genija".

 

Murrayev odvjetnika Chernoff je pak kazao da je liječnik pokojnog pijevača bio "mala riba u velikom prljavom jezeru", tvrdeći da su se ključni svedoci dogovorili oko priče u vezi sa okolnostima Jacksonove smrti.

 

Ukoliko bude proglašen krivim dr. Conrad Murray, liječnik pokojnog Michaela Jacksona mogao bi biti osuđen na četiri godine zatvora i gubljenjem prava da se bavi medicinom.

 

Pedeset godišnji Michaela Jacksona preminuo je 25. lipnja 2009. od prekomijerne doze lijekova, od predoziranja anestetikom, propofolom koji se obično koristi u kirurgiji, i sedativima koje je uzimao zbog problema sa spavanjem.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

suđenje, michael jackson