A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/haag1.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Istječe rok za protutužbu Srbije protiv Hrvatske za genocid | Politika+
Crna kronika

ROK: Istječe rok za protutužbu Srbije protiv Hrvatske za genocid

Danas istječe rok u kojem Srbija mora Međunarodnom sudu pravde u Den Haagu predati dopunjenu protutužbu protiv Hrvatske za genocid.

Piše: PolitikaPlus

Bude li tako Sud će Zagrebu dati dodatno vrijeme da prouči novu argumentaciju i eventualno odgovori, a zatim će biti zakazano ročište.

Državni tajnik srbijanskog ministarstva pravosuđa Slobodan Homen ponovio je jučer da je stajalište srbijanske vlade da je najbolji način za rješenje problema povlačenje međusobnih tužbi.

Prema navodima srbijanskih medija Beograd će se, među ostalim, u podnesku pozvati i na nepravomoćnu presudu Haškog suda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču za zločine tijekom i poslije akcije Oluja. Srbijanski pravni tim je navodno na listama koje je uputio Zagreb, našao više od 300 propusta, dok je Hrvatska imala samo desetak primjedbi na srbijanske popise stradalih.Državni tajnik srbijanskog ministarstva pravosuđa Slobodan Homen ponovio je jučer da je stajalište srbijanske vlade da je najbolji način za rješenje problema povlačenje međusobnih tužbi. Naravno, za to je nužno da postoji politička volja na obe strane. Mi i dalje smatramo da je to najbolje rješenje, a o konkretnim potezima će odlučiti naš tim koji se time bavi, naveo je Homen.Pravni zastupnici Srbije 4. siječnja 2010. podnijeli su Međunarodnom sudu pravde tužbu protiv Hrvatske za genocid nad Srbima tijekom rata od 1991. do 1995. Srbijanska je vlada time uzvratila na tužbu Hrvatske protiv Srbije za genocid od 1991. do 1995., podnesenu u srpnju 1999., za koju se Sud u studenom 2008. proglasio nadležnim.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

protutužba, haški sud, hrvatska, srbija