A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/miroslav-tudjman-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Miroslav Tuđman ipak će morati razgovarati s Karadžićevim savjetnikom | Politika+
Crna kronika

SUBPOENA: Miroslav Tuđman ipak će morati razgovarati s Karadžićevim savjetnikom

Ističe da je na taj razgovor prisiljen obvezujućim nalogom Haaškog suda.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Bivši šef Hrvatske izvještajne službe Miroslav Tuđman potvrdio je da će razgovarati s pravnim savjetnikom Radovana Karadžića Peterom Robinsonom u ponedjeljak u Zagrebu, ali je istaknuo da je na taj razgovor prisiljen obvezujućim nalogom Haaškog suda. Tuđman nije rekao u koliko sati niti gdje će se održati razgovor.

 

TUĐMAN: Ja sam tražio da se ponašaju po zakonu, da razgovor bude u službenim prostorijama predstavnika hrvatske vlade s obzirom na to da nisam htio pristati na taj razgovor nego moram razgovarati pod subpoenom.

- Ja sam tražio da se ponašaju po zakonu, da razgovor bude u službenim prostorijama predstavnika hrvatske vlade s obzirom na to da nisam htio pristati na taj razgovor nego moram razgovarati pod subpoenom, rekao je Miroslav Tuđman u izjavi za Hinu.

 

Haaški sud je u srpnju izdao Miroslavu Tuđmanu obvezujući nalog, za razgovor sa zastupnicima Karadžićeve obrane koja smatra da je on, kao nekadašnji šef HIS-a, znao za isporuke oružja Bošnjacima tijekom rata u BiH. ICTY tereti Karadžića, bivšeg vođu bosanskih Srba, za genocid i druge ratne zločine počinjene od 1992. do 1995. godine u BiH.

 

Tuđman je tada izjavio da ga je vlada oslobodila čuvanja državne tajne, ali ne u potpunosti.

 

ICTY je početkom listopada potvrdio da je primio obavijest Karadžića kako će njegov pravni savjetnik s Tuđmanom razgovarati u prostorijama Ministarstva pravosuđa u Zagrebu. U ministarstvu pravosuđa nisu mogli potvrditi da će se razgovor održati u njihovim prostorijama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

radovan karadžić, miroslav tuđman, haag, ratni zločini, subpoena, obvezujući nalog