A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/R-S/Sudisjki%20princevi.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Princa Salman Ben Abdel Aziza novi ministar obrane Saudijske Arabije | Politika+
Svijet

BRATSKO IMENOVANJE : Princa Salman Ben Abdel Aziza novi ministar obrane Saudijske Arabije

Princ Salman, guverner pokrajine Rijada gotovo 50 godina, ovime dolazi na čelo jednog od najvažnijih ministarstva Saudijske Arabije

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Saudijski kralj Abdulah dekretom je imenovao svog polubrata, princa Salmana Ben Abdel Aziza ministrom obrane, na dužnost na kojoj će zamijeniti princa Sultana koji je umro u listopadu, javila je državna televizija.

 

Princ Salman, guverner pokrajine Rijada gotovo 50 godina, ovime dolazi na čelo jednog od najvažnijih ministarstva Saudijske Arabije.

Ta kraljevina ima jednu od najbolje opremljenih vojski u regiji, a svoju izdašnu potrošnju na oružje i ostalu vojnu opremu koristi i kao sredstvo za unapređenje odnosa sa zapadnim saveznicima, poput SAD-a, Britanije i Francuske.

 

Princ Salman smatra se trećim najvažnijim dužnosnikom vladajuće obitelji al-Saud, nakon kralja i svoga starijeg brata, princa prestolonasljednika Najefa.

 

Salmana će na dužnosti guvernera Rijada, također jedne od važnijih dužnosti u saudijskom kraljevstvu, zamijeniti njegov dosadašnji zamjenik princ Satam Ben Abdel Aziz.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

saudijska arabija, nafta, sad, frnacuska, velika britanija