A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-hdz-602.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jadranka Kosor: Oni koji ne znaju kako voditi financije, moraju zvati MMF! | Politika+
Hrvatska

KRITIKE OPORBI: Jadranka Kosor: Oni koji ne znaju kako voditi financije, moraju zvati MMF!

Damir Sesvečan predstavljat će HDZ kao pravnu osobu u daljnjem tijeku istrage protiv stranke vezano za istragu USKOK-a o 'crnim fondovima'.

FOTO: Jadranka Kosor
Piše: PolitikaPlus/Hina

Premijerka Jadranka Kosor odgovarajući na novinska pitanja potvrdila je danas u Dubrovniku kako će Damir Sesvečan predstavljati HDZ kao pravnu osobu u daljnjem tijeku istrage protiv stranke vezano za istragu USKOK-a o stranačkim 'crnim fondovima'.

 

'Jasno je da bi Kukuriku koalicija odmah zvala MMF, što su potvrdili u svom intervjuu Radimir Čačić i jedan od glavnih kreatora gospodarskog programa Slavko Linić, a što Zoran Milanović skriva.'

Odgovarajući na pitanje novinara zbog čega je u ime HDZ-a izabran Damir Sesvečan kao osoba koji bi trebao HDZ zastupati u aferi 'crni fondovi', premijerka Jadranka Kosor je jednostavno odgovorila: "Zato što smo ga izabrali".

HDZ se, kao pravna osoba, pod USKOK-ovom istragom našao zbog afere Fimi medija u kojoj se već godinu i pol dana rasvjetljavaju navodi o izvlačenju novca iz državnih poduzeća. Kako se sumnja da je dio izvučena novca završio u stranačkom 'crnom fondu', kojim su se među ostalim financirane izborne kampanje, USKOK je, osim istrage protiv 19 osoba, istragu proširio i na HDZ.

Premijerka Jadranka Kosor je također naglasila da istrage, kada su u pitanju 'crni fondovi' i članovi oporbe, moraju ići prema svima bez obzira kojoj stranci pripadaju, te je posebno apostofirala - kada su u pitanju članovi oporbe - na one afere koje su mediji jedan dan spomenuli, a onda su se naglo utišale.

"Istrage moraju ići prema svima bez obzira je li riječ o aferi riječke tržnice ili o nečemu drugome", kazale je premijerka.

Na pitanje novinara vezano uz najave nekih o dolasku MMF-a u Hrvatsku premijerka Kosor je istaknula kako je Vlada na čelu s HDZ-om, pokazala da može bez MMF-a.

Pri tom je podsjetila kako je oporba glasovala protiv Zakona o fiskalnoj odgovornosti.

"Jasno je da bi Kukuriku koalicija odmah zvala MMF, što su potvrdili u svom intervjuu Radimir Čačić i jedan od glavnih kreatora gospodarskog programa Slavko Linić, a što Zoran Milanović skriva", naglasila je Kosor te dodala da oni koji ne znaju kako voditi financije, moraju zvati MMF.

"Dolazak MMF-a značio bi negiranje braniteljskih prava, rodiljnih naknada, mirovina i drugoga", rekla je premijerka Kosor.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoran milanović, oporba, damir sesvečan, vrni fondovi, jadranka kosor