A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/josip-friscic-100.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Josip Friščić: Pozivanje MMF-a bio bi pristanak na tutora | Politika+
Hrvatska

MIŠLJENJE: Josip Friščić: Pozivanje MMF-a bio bi pristanak na tutora

'Godinu dana smo slušali kako su meštri Linić, Čačić, Grčić i društvo osmislili preporod hrvatskoga gospodarstva i onda je Linić pred dva tjedna rekao da misli kako je najbolje pozvati MMF.'

FOTO: Josip Friščić
Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Josip Friščić rekao je večeras u Koprivnici da bi pozivanje MMF-a bio pristanak na tutora koji će tražiti da se smanje plaće i mirovine, da se otpuštaju ljudi i prodaju hrvatska dobra.

"Godinu dana smo slušali kako su meštri Linić, Čačić, Grčić i društvo osmislili preporod hrvatskoga gospodarstva i onda je Linić pred dva tjedna rekao da misli kako je najbolje pozvati MMF", rekao je Friščić na izvještajnoj skupštini koprivničkog HSS-a.

Rekao je kako je pozivanje MMF-a pristanak na tutora, koji će tražiti smanjenje plaća i mirovina za 20 posto, otpuštanje 15 do 20 tisuća radnika, a sve kako bi se postigla sigurnost kapitala kojeg će nam povoljnije plasirati. Osim toga, MMF će tražiti i naša dobra, jer nije Račan svojevoljno dao Inu, tvrdi Friščić, nego ju je morao prodati na traženje MMF-a kojega je, dodao je, taj isti Linić doveo 2001. godine. Sada bi pak mogli tražiti prodaju elektroprivrede ili nešto slično, ustvrdio je Friščić.

Friščić je također rekao da je pri sastavljanju Sanaderove Vlade Radimir Čačić putem Ante Nobila pregovarao o koaliciji HDZ-a s HNS-om. Iz HNS-a su tada poručivali Sanaderu da ne koalira s HSS-om, jer smo mi preskupi, odnosno tražimo šest milijardi kuna za oblast poljoprivrede i ravnomjernog razvoja, kazao je Friščić.

Mi smo ušli u vladu i sada, kada su pregovori s EU završeni, naša omotnica je vrijedna 780 milijuna eura, a pitanje je što ćemo dobiti u drugim oblastima, kazao je Josip Friščić nazočnima na izvještajnoj skupštini koprivničkog HSS-a.