A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/miroslav-tudjman-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Miroslav Tuđman: Karadžićevoj obrani neće koristiti razgovor | Politika+
Crna kronika

RAZGOVOR: Miroslav Tuđman: Karadžićevoj obrani neće koristiti razgovor

Bivši ravnatelj Hrvatske izvještajne službe (HIS) Miroslav Tuđman potvrdio je u ponedjeljak u Zagrebu da je prijepodne pod subpoenom Haaškog suda razgovarao s pravnim savjetnikom bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića Peterom Robinsonom.

FOTO: Miroslav Tuđman
Piše: PolitikaPlus/Hina

Bivši ravnatelj Hrvatske izvještajne službe (HIS) Miroslav Tuđman potvrdio je u ponedjeljak u Zagrebu da je prijepodne pod subpoenom Haaškog suda razgovarao s pravnim savjetnikom bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića Peterom Robinsonom te da, po njegovu mišljenju, Karadžićeva obrana neće imati koristi od toga razgovora.

"Ja sam pod obvezujućim nalogom razgovarao danas s predstavnikom Karadžićeve obrane. O sadržaju razgovora ne mogu govoriti jer za to nemam dopušenje. Jedino mogu reći da, po mom mišljenju, Karadžićeva obrana nema koristi od tog razgovora", rekao je Tuđman u telefonskoj izjavi za Hinu.

Potvrdio je da je na razgovoru bio predstavnik državnih institucija jer se razgovaralo o povjerljivim podatcima, ali je rekao da njegov identitet ne može otkriti.

Tuđman je potkraj prošlog tjedna potvrdio da ga je vlada oslobodila čuvanja državne tajne, ali ne u potpunosti, nego samo za ograničen broj pitanja.

Haaški sud je u srpnju izdao Miroslavu Tuđmanu obvezujući nalog, odnosno subpoenu, za razgovor sa zastupnicima Karadžićeve obrane koja smatra da je on, kao nekadašnji ravnatelj HIS-a, znao za krijumčarenje oružja Bošnjacima tijekom rata u BiH. ICTY tereti Karadžića, bivšeg vođu bosanskih Srba, za genocid i druge ratne zločine počinjene od 1992. do 1995. u BiH.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

miroslav tuđman, radovan karadžić, haag