A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivo-sanader-567.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

USKOK: Snimka Ive Sanadera iz restorana je zakonita! | Politika+
Hrvatska

REAKCIJA: USKOK: Snimka Ive Sanadera iz restorana je zakonita!

'Svi dokazi protiv Sanadera i u slučaju Hypo i u slučaju Ina-Mol zakoniti, uključujući i video snimku Sanaderovog sastanka sa čelnikom MOL-a u restoranu.'

FOTO: Ivo Sanader
Piše: PolitikaPlus/Dnevnik.hr/Hina

Zamjenica ravnatelja USKOK-a Tamara Laptoš ustvrdila je danas da su svi dokazi protiv bivšeg premijera Ive Sanadera zakoniti.

 

USKOK je tu snimku predložio kao dokaz u slučaju Ina-Mol, za koji je danas optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo optužnicu koja Sanadera tereti da je zlouporabio premijerski položaj i primio 10 milijuna eura mita od Hernadija u zamjenu za prepuštanje upravljačkih prava u Ini.

Tako je zakonita i snimka njegovog sastanka s predsjednikom uprave MOL-a Zsoltom Hernadijem u jednom zagrebačkom restoran za koju obrana tvrdi da je nezakonit dokaz koji se ne bi trebala pojaviti na suđenju.


USKOK-ova tužiteljica je novinarima koji prate suđenje u slučaju Podravka na zagrebačkom Županijskom sudu izjavila da su svi dokazi protiv Sanadera i u slučaju Hypo i u slučaju Ina-Mol zakoniti, uključujući i video snimku Sanaderovog sastanka sa čelnikom MOL-a u restoranu, koji se održao nakon Sanaderovog odlaska s premijerske dužnosti.

USKOK je tu snimku predložio kao dokaz u slučaju Ina-Mol, za koji je danas optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo optužnicu koja Sanadera tereti da je zlouporabio premijerski položaj i primio 10 milijuna eura mita od Hernadija u zamjenu za prepuštanje upravljačkih prava u Ini.


Tužiteljica Laptoš kazala je da snimka za sada nije uvrštena u dokaze te da će se o tome odlučiti na pripremnom ročištu. Potvrdila je i da je USKOK sudu predložio spajanje postupaka u slučaju Hypo, u kojem je prošlog tjedna počelo suđenje, te Ina-Mol. O tome će naknadno odlučiti izvanraspravno vijeće Županijskog suda.

Na upit zašto su se sada odlučili na takav potez objasnila je da je u oba predmeta sada optužen samo Sanader. U predmetu Hypo optuženik je od početka bio samo Sanader, a u predmetu Ina-Mol bili su okrivljeni Hernadi i bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec. Postupak protiv čelnika mađarske naftne kompanije prepušten je mađarskom pravosuđu, a od progona Polančeca odustalo se jer nisu pronađeni dokazi da je pomogao Sanaderu u zloporabi položaja.

'Dakle bilo je više okrivljenika pa u to vrijeme nije bilo uvjeta za spajanje postupka' kazala je Laptoš. Sanaderova obrana ranije je izjavila da se ne protivi spajanju postupaka te ustvrdila da je od početka trebalo biti tako. 'Radi stvaranja privida veće kriminalne količine vodi se pet postupaka, ali mogla su se voditi dva', kazao je član Sanaderovog braniteljskog tima Čedo Prodanović.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tamara laptoš, hypo banka, ina - mol, uskok, ivo sanader