A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/daniel-srb-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Daniel Srb: Tražimo točnu informaciju o rezultatima pregovora s EU-om | Politika+
Hrvatska

ZAHTJEV PRAVAŠA: Daniel Srb: Tražimo točnu informaciju o rezultatima pregovora s EU-om

Na konferenciji za novinare predstavnici HSP-ove mladeži izvijestili su kako su u pet dana anketirali 400 Osječana s pitanjem jesu li za ili protiv ulaska u EU te da ih je 70 posto protiv.

FOTO: Daniel Srb
Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatska stranka prava traži da se građani točno informiraju o rezultatima pregovora s Europskom unijom u vezi sa, kako je rekao predsjednik Daniel Srb na današnjoj konferenciji za novinare, mogućim ulaskom u EU, posebice za poljoprivredu.

Po HSP-ovoj ocjeni "upravo za Slavoniju i Baranju posebice je osjetljivo pitanje poljoprivrede jer će zbog dogovorenih kvota od 193.000 tone šećera jedna od hrvatskih šećerana sigurno biti zatvorena, a po svemu sudeći i sve tri, što će uzrokovati otpuštanje velikog broja radnika.

Kazao je i kako zabrinjava proizvodnja mlijeka jer, koliko se zna, dogovorena je ograničena proizvodnja, a poljoprivrednici će biti pogođeni i sustavom poticaja. Javnost mora točno znati što je dogovoreno u svim poglavljima i zato "HSP organizira skupove i dijeli promidžbene materijale gdje građane informiramo zašto ne treba na referendumu glasovati 'za'", rekao je.

Vladino stajalište da ulazak u EU nema alternative "dokazuje nedostatak političkog programa, a posljedica su loši pregovarački uvjeti pri ulasku u EU, što pogoduje ucjeni pojedinih članica i otvara mogućnost zarade na hrvatskom ulasku", ustvrdio je Srb. Dodao je kako je "do sada Srbija dobila 3,5 milijarda eura pomoći, a Hrvatska 1,3 milijarde, što dokazuje loš i podređen položaj Hrvatske u usporedbi sa susjedima i pristanak naših pregovarača na sve uvjete iz EU-a".

Na konferenciji za novinare predstavnici HSP-ove mladeži izvijestili su kako su u pet dana anketirali 400 Osječana s pitanjem jesu li za ili protiv ulaska u EU te da ih je 70 posto protiv. Anketa se nastavlja u svim mjestima, kazao je Srb, dodavši kako je u nekim mjestima i 75 posto ispitanika bilo protiv ulaska Hrvatske u EU.

Predsjednik Hrvatske straže Ivan Vekić, koja je u koaliciji sa HSP-om, istaknuo je, među ostalim, kako se s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem slaže samo u jednom, t.j. kad kaže da "nema čarobnog štapića kojim bi se riješili problemi u Hrvatskoj". Zamjerio je građanima što se radije bave politikom u "kućama nego u javnosti" te što "Hrvati drijemaju premda je riječ o njihovoj budućnosti"

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

europska unija, daniel srb, hsp