Zagreb

JASNA IZJAVA: Bandić: Svatko tko napravi nepodopštinu mora za nju i odgovarati

'Naša je zadaća da preveniramo, a ako ta prevencija ne uspije, neka institucije odrade svoj posao.'

Piše: PolitikaPlus

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da svatko tko napravi nepodopštinu mora za nju i odgovarati, komentirajući na novinarski upit jučerašnje uhićenje petoro zaposlenika iz podružnice Zagrebačkog holdinga "Vodoopskrbe i odvodnje" zbog malverzacija s priključcima na vodu zbog čega su Grad i Holding oštećeni za 7,5 milijuna kuna.

 

-To nije ništa novo. Kriminal ne zastarijeva i svatko tko je napravio nepodopštinu neka za nju i odgovara. Pustimo institucije pravne države da rade svoj posao, kazao je Bandić dodajući da je njegov odgovor na tu temu uvijek je isti.

 

Na pitanje novinara kako to da ima kriminala u javnom poduzeću, Bandić je odgovorio da lupeži nemaju svoje mjesto prebivanja, boravka i rođenja već su oni univerzalna kategorija i ravnomjerno raspodijeljeni svuda u svijetu pa tako i u Hrvatskoj i u Zagrebu.

 

-Naša je zadaća da preveniramo, a ako ta prevencija ne uspije, neka institucije, prije svega policija i USKOK, odrade svoj posao,  kazao je i napomenuo da i Kontrolni ured radi svoj dio posla i prevenira, ali da se uvijek može dogoditi nepodopština i ako je netko to učinio neka i odgovara.

 

Novinari su se zanimali i za zdravlje gradonačelnika, a on im je odgovorio da je mjerio šećer i tlak. -Tu sam odlikaš. Imam savršen tlak, čak i kad mi ga vi dignete, rekao je Bandić novinarima prilikom otvorenja novouređene ljetne pozornice kina Tuškanac.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZAGREB, MILAN BANDIĆ