A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivica-todoric-020.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivica Todorić u turistički kompleks u Daruvaru ulaže 100 milijuna eura | Politika+
Tvrtke

INVESTICIJE: Ivica Todorić u turistički kompleks u Daruvaru ulaže 100 milijuna eura

"Jedna od najvećih greenfiled investicija u hrvatskom turizmu općenito."

Piše: P/H

Koncern Agrokor najavio je danas ulaganje u projekt izgradnje turističko-rekreacijskog wellness centra u Daruvaru, vrijedno ukupno 100 milijuna eura, koje će provesti u više faza, za što je danas u Daruvaru potpisano i Pismo namjere kao potvrda tog ulaganja.

"Jedna od najvećih greenfiled investicija u hrvatskom turizmu općenito te najvrednija investicija u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u zadnjih 30-ak godina."

Pismo namjere, u prisustvu ministra turizma Damira Bajsa, potpisali su predsjednik Agrokora Ivica Todorić, župan bjelovarsko-bilogorski Miroslav Čačija, gradonačelnik Grada Daruvara Dalibor Rohlik te ravnatelj Daruvarskih toplica Marcel Medak, pri čemu su svi izrazili svu moguću podršku takvom projektu.

Projekt podržava i Ministarstvo turizma jer je to, kako je kazao ministar Bajs, jedno od najvećih ulaganja u kontinentalni turizam u Hrvatskoj i jedna od najvećih greenfiled investicija u hrvatskom turizmu općenito te najvrednija investicija u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u posljednjih 30-ak godina.

To će zasigurno pridonijeti razvoju kontinentalnog turizma, što je i jedan od važnijih ciljeva strategije hrvatskog turizma koja se izrađuje, ali i veliki zamah i iskorak u ponudi zdravstvenog turizma čime se Hrvatska ozbiljno priključuje svjetskim trendovima, istaknuo je Bajs.

Dodao je i da se nakon dugog iščekivanja ozbiljni ulagač pojavio baš iz Hrvatske u vidu hrvatske kompanije Agrokor, što cijelom projektu daje još veću važnost.

Za realizaciju investicije, odnosno njene prve faze u kojoj će se sa 70 milijuna eura ulaganja izgraditi i opremiti wellnes centar, Agrokor je spreman, kako je kazao Bajs, u kratkom vremenu nakon što se prihvati prostorni plan Županije čija je izrada u tijeku. U idućoj fazi nadogradit će hotel i druge sadržaje.

Predsjednik koncerna Agrokor Ivica Todorić tu je investiciju označio onom od šire društvene važnosti jer će osim kvalitete donijeti i multidisciplinarne sadržaje s naglaskom na zdravlje i rekreaciju.

Agrokor je odlučio uložiti dio svog kapitala u izgradnju turističko-rekreacijskog wellness centra u Daruvaru, koji bi bio podrška postojećoj infrastrukturi Daruvarskih toplica, specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, a predstavljao bi novu ponudu hrvatskog turizma, istaknuo je Todorić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

damir bajs, daruvar, ivica todorić, agrokor, turizam