A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/zagrebacka-banka-105.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zagrebačka banka: Prodaje Novi list? | Politika+
Tvrtke

NAPLATA: Zagrebačka banka: Prodaje Novi list?

Zagrebačka banka aktivirala je, svoje založno pravo kao vjerovnik Diokija dosadašnjeg većinskog vlasnika Novog lista. Kako bi povratili novac.

Piše: PolitikaPlus

Oglas o prodaji riječkog Novog lista mogao bi se pojaviti u nekim dnevnim novinama, a za Zagrebačku banku objavit će ga investicijsko društvo InterCapital, doznaje se  iz krugova upoznatih s tim poslom, prenosi Hina.

 

Zagrebačka banka aktivirala je, naime, svoje založno pravo kao vjerovnik Diokija Roberta Ježića, dosadašnjeg većinskog vlasnika Novog lista. Kako bi vratila novac koji joj je dužan Dioki, Zagrebačka banka prodat će riječke novine.Prema podacima iz devetomjesečnog financijskog izvješća Diokija objavljenog na Zagrebačkoj burzi početkom ovog tjedna, Dioki je držao 80,37 posto Novog lista. Robert Ježić kupio je Novi list u svibnju 2008. godine, a tada nije objavljeno po kojoj cijeni.
Dioki ima velike probleme u poslovanju, o čemu govore i podaci iz financijskog izvještaja da je Dioki Grupa u prvih devet mjeseci ove godine poslovala s gubitkom od 226,7 milijuna kuna, što je znatan porast u odnosu na 141,2 milijuna kuna gubitka u istom razdoblju prošle godine. Uprava Diokija povećanje gubitka u izvješću objašnjava znatnim troškovima koje je uzrokovalo VCM postrojenje na Krku, zbog nedovršenog investicijskog ciklusa VCM/PVC, te smanjenjem proizvodnje profitabilnih pogona zbog nedostatnih obrtnih sredstava i prisilnih naplata koje su pokrenuli vjerovnici, zbog čega su u rujnu prestali raditi pogoni u Zagrebu i Omišlju.Uprava Diokija u devetomjsečnom je izvješću, uz ostalo, navela i da se nastavljaju intenzivni pregovori i dogovori s ključnim vjerovnicima o načinu podmirenja dospjelih obveza.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagrebačka banka, novi list