A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/goran-habus-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Habuš odbio poziv HDZ-a da zbog pijane vožnje podnese ostavku | Politika+
Hrvatska

VARAŽDIN: Habuš odbio poziv HDZ-a da zbog pijane vožnje podnese ostavku

"HDZ koristi moj slučaj više kao napad na Kukuriku koaliciju, a manje kao napad na mene."

Piše: P/H

Varaždinski HDZ pozvao je danas gradonačelnika Varaždina Gorana Habuša, koji je u petak pod utjecajem alkohola skrivio lakšu prometnu nesreću u Varaždinu, da podnese ostavku.

"Habuš je u prvom tjednu svog mandata šokirao javnost u najgorem mogućem obliku, kada je s 1,58 promila alkohola u krvi skrivio prometnu nesreću. Sreća je što nije bilo ozlijeđenih ili smrtno stradalih osoba", rekao je tajnik varaždinskog HDZ-a i gradski vijećnik Vlatko Vuković na konferenciji za novinare.

IVEZIĆ: "Došli su sada do izražaja njegova mladost i neiskustvo. Nije shvatio da su, otkada je postao gradonačelnik, svaka njegova riječ i postupak pod lupom javnosti. Ovo što mu se dogodilo – nije mu se smjelo dogoditi"

Stoga je pozvao Habuša da odmah podnese ostavku na dužnost varaždinskog gradonačelnika, kao moralni čin.

"Nitko nije iznad zakona, pa tako ni gospodin Habuš. Trebao bi slijediti primjer Milana Bandića iz 2002. godine, kada ga je HNS najglasnije pozivao da podnese ostavku, što je Bandić i učinio", rekao je Vuković.

"Činjenica je da se prometna nezgoda može dogoditi svakome. Ali ne u službenom automobilu i s 1,58 promila alkohola u krvi, što je teško pijano stanje prema medicinskim kriterijima. To je krajnje neodgovorno ponašanje prema građanima Varaždina", kazao je predsjednik varaždinskog HDZ-a i Gradskog vijeća Ivan Herman.

"Predizborno je vrijeme i mislim da HDZ koristi moj slučaj više kao napad na Kukuriku koaliciju“, a manje kao napad na mene."

Glasnogovornik Gradskog odbora HDZ-a Ilija Ivezić, koji je također varaždinski gradski vijećnik, smatra da Habuš nije shvatio ozbiljnost situacije u kojoj se našao kada je preuzeo vođenje grada Varaždina.

"Došli su sada do izražaja njegova mladost i neiskustvo. Nije shvatio da su, otkada je postao gradonačelnik, svaka njegova riječ i postupak pod lupom javnosti. Ovo što mu se dogodilo – nije mu se smjelo dogoditi", istaknuo je Ivezić.

No, novi varaždinski gradonačelnik  smatra da u ovom trenutku nema razloga za njegovu ostavku. Kaže da u Varaždinu ima mnogo posla i da bi novi izbori značili dodatne probleme.

"Priznajem svoju pogrešku i snosit ću sankcije sukladno rješenju prometne policije", poručio je Habuš, koji je kao kandidat HNS-SDP-HSU-a u ponedjeljak preuzeo dužnost varaždinskog gradonačelnika.

"Ovo što se dogodilo jest moj propust, moja pogreška i odgovarat ću za to, ali mislim da je najbolje i za Grad Varaždin da ne podnesem ostavku. Moja ostavka znači nove izbore, a Varaždin nema vremena za nove izbore. Problemi Grada Varaždina su veliki i hitni i treba ih rješavati," kaže Habuš, koji smatra da nema nikakve paralele između njegovog slučaja i Bandićeve ostavke. Bandić je, podsjeća on, morao otići ne zbog incidenta, već zbog toga što je bježao s mjesta nesreće i lagao policiji i javnosti.


"Predizborno je vrijeme, mislim da HDZ koristi moj slučaj više kao napad na Kukuriku koaliciju, a manje kao napad na mene," zaključuje Habuš.