A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/sabor1.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

DIP: Poštivat ćemo stajalište Ustavnog suda | Politika+
Hrvatska

IZBORI: DIP: Poštivat ćemo stajalište Ustavnog suda

"Mi nećemo reagirati, mi ćemo poštivati stajalište Ustavnog suda i to je jedini komentar koji vam mogu dati."

FOTO: Za sada je uklonjena mogućnost da osuđeni ratni zločinac bude biran u Sabor
Piše: P/H

Državno izborno povjerenstvo (DIP) poštivat će stajalište Ustavnog suda RH vezano uz Branimira Glavaša kao nositelja HDSSB-ovih lista, izjavila je danas potpredsjednica DIP-a Aleksandra Jozić Ileković.

"Mi nećemo reagirati, mi ćemo poštivati stajalište Ustavnog suda i to je jedini komentar koji vam mogu dati", izjavila je Jozić Ileković novinarima koje je zanimalo hoće li DIP reagirati na stajalište Ustavnog suda.Ž

Dio lista bit će predan sutra u zadnji čas, u "pet do ponoći" (rok za podnošenje lista istječe sutra u 24 sata).

Ustavni je sud jučer iznio stajalište da ranije DIP-ovo očitovanje - da Glavaš, koji po pravomoćnoj presudi za ratni zločin izdržava osmogodišnju zatvorsku kaznu u Mostaru, ne može biti kandidat na listi, ali može biti nositelj - ne osigurava zaštitu temeljenih vrednota hrvatske ustavne države te otvara ustavnopravno neprihvatljivu mogućnost.

Potpredsjednica DIP-a Jozić Ileković novinare je također izvijestila da je Državno izborno povjerenstvo do danas u 16 sati ukupno zaprimilo 122 kandidacijske liste za predstojeće parlamentarne izbore, od toga 118 stranačkih (73 samostalne i 45 koalicijskih) i četiri neovisne, dok su za 12. izbornu jedinicu podnesene 32 kandidature.

Kazala je i da očekuje da će tijekom dana, odnosno do 20 sati do kada DIP danas "dežura", povjerenstvo zaprimiti još lista, kao i da će dio lista biti predan sutra u zadnji čas, u "pet do ponoći" (rok za podnošenje lista istječe sutra u 24 sata).

"Tako je uvijek bilo pa to očekujemo, moguće je", rekla je Jozić Ileković.

Izvijestila je i da je sutra podnošenje lista najavila Kukuriku koalicija (u 11,30 sati), te još oko četiri stranke, dok HDZ, odgovorila je na novinarski upit, još DIP-u nije najavio kada će predati svoje kandidacijske liste.

Inače, vezano za stajalište Ustavnog suda, Glavni odbor HDSSB-a danas je u Osijeku jednoglasno odlučio da se za nositelja izbornih lista na parlamentarnim izborima, umjesto utemeljitelja stranke Branimira Glavaša, izabere predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

IZBORI, DIP, Aleksandra Jozić Ileković