A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/vrtić.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ponovo korekcije cijena vrtića u Zagrebu? | Politika+
Zagreb

VRTIĆI: Ponovo korekcije cijena vrtića u Zagrebu?

Cijena vrtića umanjila bi se od 2012. za određeni postotak uračunatog stambenoga kredita za prvu nekretninu.

Piše: PolitikaPlus/Vjesnik

Prema posljednjoj najavi, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić namjerava pomoći srednjem sloju građana, pretpostavlja se onima sa stambenim kreditima i to  smanjenjem iznosa uplatnice za dječje vrtiće.

 

 

Time bi se cijene vrtića srednjemu sloju spustila za 200 do čak 700 kuna, što znači ništa drugo nego izradu nove skale plaćanja i napuštanje' Bandićeva modela ' naplate za koji je sam gradonačelnik  govorio da bi ga ponovio po cijenu života.

Prema najavama pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Ivice Lovrića, cijena vrtića umanjila bi se od 2012. za određeni postotak uračunatog stambenoga kredita za prvu nekretninu.

 

 

Time bi se cijene vrtića srednjemu sloju spustile za 200 do čak 700 kuna, što znači ništa drugo nego izradu nove skale plaćanja i napuštanje' Bandićeva modela ' naplate za koji je sam gradonačelnik do jučer govorio da bi ga ponovio po cijenu života.

 

 

Udruge roditelja, drže kako je ovakva odluka rezultat predizbornih obećanja.

 

-To je pokušaj dodvoravanja širem sloju građana koje je do jučer opanjkavao nazivajući ih bogatašima. Riječ je o većem broju ljudi sa stambenim kreditima kojima sada pokušava dati 'beneficije' jer je shvatio da je riječ o velikom broju glasača, kaže predsjednica Udruge Roda Roditelji u akciji Mirela Blaženović.

 

 

Rode stoga pozivaju zagrebačku skupštinu da ne pada na demagogiju i da ne čuva fotelje održavajući gradski proračun u neizvjesnom stanju, kakvom su i roditelji već godinu dana, otkako je počela »vrtićka kriza«.

 

 

S druge strane prema podacima Gradskog ureda za obrazovanje, nove tzv, Bandićeve uplatnice plaća velika većina roditelja.

 

 

Što se pak tiče roditelja koji su poslušali upute Gradske skupštine da zakonski vrijede jedino stare uplatnice na 200 i 400 kuna, njima se prema najavama neće baviti Gradski ured, nego će eventualna dodatna potraživanja zatražiti vrtići. U praksi to znači jda će takve odluke donositi ravnateljice vrtića .

 Roditelji zagreačke vrtićke djece uskoro ponovo očekuje novo prikupljanje papira, no ne samo one sa stambenim kreditima nego i ostale. Prema neslužbenim informacijama, moglo bi doći do još jedne bitne korekcije, smanjenja najviše cijene vrtića koju plaćaju obitelji s primanjima višim od 8000 kuna po članu kućanstva. »postoji šansa da se snizi i najviša cijena od 2000 kuna na 1600 kuna.

 

No, sve su to za sada još uvijek medijska nagađanja.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivica lovrić, vrtići, Zagreb, Milan Bandić