A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/KUKURIKU/predaja%20kandidacijskih%20lista%20kukuriku.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

MILANOVIĆ o Habuševu pijanstvu: To neću tolerirati! ČAČIĆ: To je nedopustivo, ali on ostaje na listi! | Politika+
Hrvatska

ODGOVORNOST: MILANOVIĆ o Habuševu pijanstvu: To neću tolerirati! ČAČIĆ: To je nedopustivo, ali on ostaje na listi!

Čačić se slaže s Milanovićem, ali neće tražiti Habuševu ostavku.

Piše: PolitikaPlus

Kukuriku koalicija na čelu sa Zoranom Milanovićem predala je liste Državnom izbornom povjerenstvu. Iako kampanja već realno traje tjednima, Zoran Milanović očekuje da u preostalih dva tjedna bude što civiliziranija.

 

"Za postupak Habuša nemam ni razumijevanja ni opravdanja i neću imati ukoliko budem predsjednik Vlade. Ponavljam, takvo ponašanje neću tolerirati ni na kojoj razini i ni od koga, niti ću za to imati razumijevanja. To vrijedi za sve, a sada odluku dalje prepuštam kolegama iz HNS-a."

- Ankete su orijentacija, doduše mogu biti orijentacija kao šibice i kao svjetionik, vjerujemo da su naše svjetioničke prirode, ali ništa još nije gotovo, izbori su još tjednima pred nama i do zadnjeg trenutka ćemo se morati boriti za povjerenje građana. Ključna riječ u ovoj kampanji je povjerenje, ljudima je ubijena vjera i u politiku i u institucije i tu vjeru moramo vratiti, to je naš glavni zadatak,  rekao je Milanović.

 

Na kampanju bi se negativno mogao odraziti čin novog varaždinskog gradonačelnika i HNS-ovca Gorana Habuša, koji je u petak pod utjecajem alkohola izazvao lakšu prometnu nesreću i nakon toga odbio alkotest.

 

- Za postupak Habuša nemam ni razumijevanja ni opravdanja i neću imati ukoliko budem predsjednik Vlade. Ponavljam, takvo ponašanje neću tolerirati ni na kojoj razini i ni od koga, niti ću za to imati razumijevanja. To vrijedi za sve, a sada odluku dalje prepuštam kolegama iz HNS-a .

 

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić po tom se pitanju složio s Milanovićem. Dodaje kako ovog trenutka neće tražiti da Habuš odstupi s mjesta varaždinskog gradonačenika, kao ni s izborne liste u trećoj izbornoj jedinici na kojoj se Habuš nalazi.

 

- Takvo ponašanje se ne može tolerirati, ovo je jedna nedozvoljiva greška koju si gradonačelnik jednog grada, i ne samo gradonačelnik, ne smije dozvoliti. Ovog trenutka to tretiramo kao zadnji postupak, čovjek će odgovarati za saobraćajni prekršaj. Ali ovdje nije stvar u saobraćajnom prekršaju, nego u činjenici da se u ovoj zemlji ne može javna osoba voziti pod utjecajem alkohola u automobilu. Svaka daljnja takva greška će biti sanirana i od strane stranke, tvrdi Čačić te dodaje da neće tražiti da o Habuš koji je listi HNS-a, odstupi.

 

Među nositeljima i prvim mjestima nema nikakvih iznenađenja: na čelu prve izborne jedinice bit će Milanović, drugu će voditi Zvonimir Mršić, u četvrtoj će biti Biljana Borzan, na čelu pete je Igor Dragovan, šeste županica Marina Lovrić, u sedam je to Milanka Opačić, u osmoj Zlatko Komadina, u devetoj Ranko Ostojić, dok će Arsen Bauk biti prvi u desetoj. Jedina izborna jedinica na čelu koje neće biti član SDP-a jest treća, čiji će nositelj, a i prvi na listi biti predsjednik HNS-a Radimir Čačić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoran milanović, goran habuš, radimir čačić, dip