Hrvatska

LISTE ZA IZBORE: Željko Kerum stigao u HDZ i poručio: Rad oslobađa!

Kerum je svoju izjavu kasnije objasnio riječima 'dobro je raditi', a na pitanje novinara zna li otkuda je poznat taj izraz Kerum je rekao 'pa ne znam'.

FOTO: Željko Kerum
Piše: PolitikaPlus

Oko 14 sati u zgradu HDZ-a došao je Željko Kerum i novinarima samo kratko rekao - 'Rad oslobađa!'. Kerum je svoju izjavu kasnije objasnio riječima 'dobro je raditi', a na pitanje novinara zna li otkuda je poznat taj izraz Kerum je rekao 'pa ne znam', javlja Dnevnik.hr.

 

Naime, 'Rad oslobađa', odnosno 'Arbeit macht frei' je izraz poznat iz Drugog svjetskog rata, jer se pisao na ulazima nacističkih koncentracijskih logora. Izraz 'Arbeit macht frei' je stajao na ulazima koncentracijskih logora 'kao svojevrsan tajnovit izraz koji znači žrtvovanje u načinu da beskonačan rad znači duhovnu slobodu'.

Nakon Keruma u HDZ je stigla i njegova sestra Nevenka Bečić. Na pitanje o izbornim listama samo je kratko rekla: 'Sve ćete vidjeti na vrijeme!'.

'Zagreb je naš najveći i najljepši grad, nakon Splita', odgovorila je Bečić na pitanje o tome kako joj se sviđa klima u Zagrebu.

Posljednjih nekoliko sati u sjedištu HDZ-a, na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma, ministri samo dolaze i odlaze, a na pitanje jesu li izborne liste gotove kratko odgovaraju: 'Bit će!'

Čim završi Predsjedništvo HDZ-a, predjednica stranke Jadranka Kosor obratiti će se novinarima i otkriti detalje oko izlaska na izbore. Tijekom dana HDZ će izborne liste predati i Državnom izbornom povjerenstvu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

željko kerum, hdz