A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/miroslav-tudjman-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Tuđman: Pomažem HDZ-u jer mu je u totalno nefer utakmici prijetio teški poraz | Politika+
Hrvatska

OPTIMIZAM: Tuđman: Pomažem HDZ-u jer mu je u totalno nefer utakmici prijetio teški poraz

"HDZ-u protivnik nije Kukuriku, već istražitelji USKOK-a."

FOTO: Miroslav Tuđman
Piše: Ivan Klarić

Najveće iznenađenje HDZ-ove liste za parlamentarne izbore je sin prvog predsjednika te stranke i Hrvatske Franje Tuđmana, Miroslav. Premda se njegov angažman na izborima ispred HDZ-a mogao naslutiti već u subotu kada se pojavio u središnjici stranke na Trgu žrtava fašizma, ipak je činjenica da se nalazi na visokom drugom mjestu u 1. izbornoj jedinici iznenadila mnoge.

 

<< Vesna Škare Ožbolt: Kosor nastavila borbu protiv korupcije koju sam ja započela, a Sanader zaustavio

 

<< Kosor u 5. jedinici, Tuđman drugi u prvoj, Jarnjaka nema na listi

"Bio sam zabrinut činjenicom da u jednoj totalno ne fer političkoj utakmici HDZ očito gubi izbore. Tu se naravno radi o istrazi USKOK-a koja je ozbiljno uzdrmala stranku i koja je prijetila teškim porazom od Kukuriku koalicije, što nije bilo dobro za HDZ, ali ni za hrvatsku demokraciju."

Miroslava Tuđmana uhvatili smo na konferenciji u Vukovaru, odmah na početku razgovora je potvrdio da se nalazi na drugom mjestu na HDZ-ovoj listi za prvu izbornu jedinicu, a kao razloge angažmana, u stranci od koje su se Tuđmani proteklih godina odmaknuli, Tuđman junior je naveo njemu najvažnije.

- Prvo, bio sam zabrinut činjenicom da u jednoj totalno ne fer političkoj utakmici HDZ očito gubi izbore. Tu se naravno radi o istrazi USKOK-a koja je ozbiljno uzdrmala stranku i koja je prijetila teškim porazom od Kukuriku koalicije, što nije bilo dobro za HDZ, ali ni za hrvatsku demokraciju, jer bi izbori u svojoj svrsi bili nelegalni. HDZ nažalost za protivnika nema Kukuriku koaliciju ili neke druge stranke, nego istražitelje USKOK-a. To je najveći razlog mog angažmana u stranci, kaže nam Tuđman.

HDZ nažalost za protivnika nema Kukuriku koaliciju ili neke druge stranke, nego istražitelje USKOK-a. To je najveći razlog mog angažmana u stranci.

- Drugo, Kukuriku koalicija i predsjednik Ivo Josipović ocjenom pet opisuju bivšeg predsjednika Stipu Mesića u čijem je desetogodišnjem mandatu Hrvatska ozbiljno uzdrmana i za što krivnju ima upravo bivši predsjednik. Hrvatska u tom periodu nije branila svoje nacionalne interese. HDZ, s druge strane, želi i hoće braniti hrvatske nacionalne interese i to je jedan od razloga mog angažmana, tvrdi Tuđman ne želeći komentirati činjenicu da je u tom Mesićevom desetogodišnjem mandatu sukreator hrvatske vanjske politike bio predsjednik Vlade odnosno HDZ-a, dr. Ivo Sanader.

Tuđman junior nije izrijekom htio potvrditi da se na povratak u HDZ odlučio i zbog činjenice da je aktualna predsjednica Jadranka Kosor u posljednje vrijeme nekoliko puta isticala da se HDZ mora vratiti svojim korijenima odnosno politici koju je provodio prvi predsjednik te stranke dr. Franjo Tuđman.

- Nije to politika Franje Tuđmana, nego je to politika koja čuva hrvatske nacionalne interese. HDZ pod Jadrankom Kosor se odmaknuo od onoga što je ta stranka radila osam godina koliko je njom i Hrvatskom upravljao Ivo Sanader. To me veseli i zato dajem podršku Jadranki Kosor i HDZ-u, ustvrdio je Tuđman i izrazio veliki optimizam što se tiče rezultata na izborima.

- Bilo bi neozbiljno prognozirati bilo što prije nego vidim liste ostalih stranaka za prvu izbornu jedinicu, ali izražavam optimizam bez kojeg ne bi u sve ovo ni ušao, naposljetku će Tuđman.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

jadranka kosor, izbori, miroslav tuđman, hdz