Hrvatska

IZBORI: Vesna Škare Ožbolt: Kosor nastavila borbu protiv korupcije koju sam ja započela, a Sanader zaustavio

HDZ će bolje proći nego što govore ankete.

FOTO: Vesna Škare Ožbolt na Saboru HDZ-a
Piše: Ivan Klarić

Na četvrtom mjestu u 6. izbornoj jedinici na listi HDZ i njihovih partnera nalazi se predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt.

 

OPTIMIZAM
<< Tuđman: Pomažem HDZ-u jer mu je u totalno nefer utakmici prijetio teški poraz

 

LISTA HDZ-a
<< Kosor u 5. jedinici, Tuđman drugi u prvoj, Jarnjaka nema na listi

 

'Podršku za suradnju s HDZ-om mi daju glasači političkog centra i desnog centra dok negativne komentare u većini slučajeva ostavljaju birači lijevih političkih opcija.'

Subotnje objavljivanje koalicije HDZ -a i DC-a nije mnoge iznenadila s obzirom da se u javnosti već neko vrijeme vrtila priča o suradnji tih dviju stranaka na ovaj ili neki drugi način. Vesna Škare Ožbolt je odlukom o suradnji s HDZ-om izazvala poprilično dvojake komentare na svom osobnom Facebook profilu. I dok su neki ostavljali poruke odobravanja i podrške, veliki dio njenih Facebook prijatelja sijao je nazdovoljstvom i kritikama.

 

Predsjednica DC-a kaže da je to previše ne uzbuđuje jer ne spada među one koji svima žele biti po guštu.

- Ima i pozitivnih i negativnih komentara, kao i u svakom poslu i tu ne vidim ništa neobično. Podršku mi daju glasači političkog centra i desnog centra dok negativne komentare u većini slučajeva ostavljaju birači lijevih političkih opcija, kaže nam Škare Ožbolt.

Predsjednica DC-a kaže da je odluka o suradnji između stranke koju vodi i HDZ-a donešena iz razloga što ona a i članovi DC-a vide da postoji znatna razlika između HDZ-a Ive Sanadera i HDZ-a Jadranke Kosor.

 

'Smatram da će HDZ daleko bolje proći na izborima nego što to govore neke ankete provedene u zadnje vrijeme. Dapače, mislim da¸će HDZ i mi kao njihovi partneri biti veliko iznenađenje za mnoge. HDZ na čelu s Jadrankom Kosor je prvi u Hrvatskoj krenuo s jasnim reformskim potezom i to građani cijene.'

- Ja sam HDZ napustila 2000. kada nisu prošle moje ideje o dubinskom 'čišćenju' te stranke od kadrova koji nisu donosili ništa dobro stranci. Tri godine kasnije dala sam podršku HDZ-u jer je tadašnji predsjednik Ivo Sanader predstavljao jedan novi vjetar u HDZ-u koji je svima u to vrijeme bio više nego prihvatljiv. Tada je DC ušao u koaliciju s HDZ-om a ja sam postala ministrica pravosuđa. No, kada je Sanader kao predsjednik Vlade odbio i oštro se usprotivio provedbi žestoke kampanje protiv korupcije koju sam započela ja kao ministrica, smijenjena sam, podsjeća Vesna Škare Ožbolt i nastavlja.

 

- No, tu nisam stala. Kao saborska zastupnica sam otvorila mnoge sumnjive teme poput Brodosplita, Sunčanog Hvara, afere satovi, afere Verona. Dakle, meni je kao osobi i političarki na prvom mjestu uvijek bila borba protiv korupcije. Tu borbu ja vidim u današnjem HDZ-u i zato sam kao političarka centra i desnog centra odlučila dati podršku HDZ-u, u jednom će dahu Škare Ožbolt.

Predsjednica DC-a kaže da je, kada se radi o rezultatima nadolazećih izbora, optimistična te da vjeruje u dobar rezultat HDZ-a. I u 6. izbornoj jedinici, ali i u cijeloj Hrvatskoj.

- Smatram da će HDZ daleko bolje proći na izborima nego što to govore neke ankete provedene u zadnje vrijeme. Dapače, mislim da¸će HDZ, i mi kao njihovi partneri, biti veliko iznenađenje za mnoge. HDZ na čelu s Jadrankom Kosor je prvi u Hrvatskoj krenuo s jasnim reformskim potezom i to će građani znati cijeniti, naposljetku će Škare Ožbolt.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vesna škare ožbolt, hdz, ivo sanader, jadranka kosor