A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivan-jarnjak-113.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivan Jarnjak: Izostanak s izborne liste je rezultat dogovora HDZ-a i mene! | Politika+
Hrvatska

IZNENAĐENJA HDZ-a: Ivan Jarnjak: Izostanak s izborne liste je rezultat dogovora HDZ-a i mene!

POLITIKAPLUS: Je li vaš izostanak rezultat istrage USKOK-a? IVAN JARNJAK: Hvala lijepo, doviđenja!

FOTO: Ivan Jarnjak
Piše: Ivan Klarić

Izborne liste HDZ-a za nadolazeće parlamentarne izbore donijele su nekoliko iznenađenja. Prvo je svakako Miroslav Tuđman koji se nalazi na drugom mjestu u prvoj izbornoj jedinici, odmah iza aktualnog ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića.

 

IZBORI
<< Vesna Škare Ožbolt: Kosor nastavila borbu protiv korupcije koju sam ja započela, a Sanader zaustavio

 

OPTIMIZAM
<< Tuđman: Pomažem HDZ-u jer mu je u totalno nefer utakmici prijetio teški poraz

 

LISTA HDZ-a
<< Kosor u 5. jedinici, Tuđman drugi u prvoj, Jarnjaka nema na listi

 

IVAN JARNJAK: Moj izostanak s liste je rezultat dogovora mene i HDZ-a! Nema nikakvih nesuglasica, problema, sve je u najboljem redu.

Miroslav Tuđman je svoju odluku o angažmanu na ovim izborima u razgovoru za PolitikuPlus opravdao ovim riječima.

- Bio sam zabrinut činjenicom da u jednoj totalno ne fer političkoj utakmici HDZ očito gubi izbore. Tu se naravno radi o istrazi USKOK-a koja je ozbiljno uzdrmala stranku i koja je prijetila teškim porazom od Kukuriku koalicije, što nije bilo dobro za HDZ, ali ni za hrvatsku demokraciju, jer bi izbori u svojoj svrsi bili nelegalni. HDZ nažalost za protivnika nema Kukuriku koaliciju ili neke druge stranke, nego istražitelje USKOK-a. To je najveći razlog mog angažmana u stranci, kazao nam je sinoć Miroslav Tuđman.

Drugo najveće iznenađenje je izostanak Ivana Jarnjaka, iskusnog HDZ-ovca koji se našao na popisu onih, uz HDZ, koje zbog postojanja crnih fondova unutar te stranke, istražuje USKOK. Jarnjaka smo telefonski dobili jutros i na početku nije bio spreman bilo što reći, ali onda je ipak izjavio.

- Moj izostanak s liste je rezultat dogovora mene i HDZ-a! Nema nikakvih nesuglasica, problema, sve je u najboljem redu, rekao je Jarnjak a na naše pitanje je li njegov izostanak rezultat istrage USKOK-a, Jarnjak je rekao.

- Hvala lijepo, doviđenja i poklopio nam slušačicu.

Jedno od iznenađenja HDZ-a je i dr. Vesna Bosanac koja se nalazi na devetom mjestu na listi u V. izbornoj jedinici, istoj onoj jedinici u kojoj će biti prva Jadranka Kosor.

Od zanimljivosti treba izdvojiti i Milijana Brkića koji je sve dosad obnašao mjesto pomoćnika ravnatelja policije, a bit će drugi na listi za dijasporu.

Kerum je treći na listi u 10. izbornoj jedinici, a njegova sestra Nevenka Bečić sedma je na listi u 9. izbornoj jedinici. Kandidat Kerumove liste još ima i sedmo mjesto u 10. jedinici.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

izborne liste, miroslav tuđman, ivan jarnjak, hdz