A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/julian-assange-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Julian Assange predao zadnju žalbu na izručenje | Politika+
IT

WIKILEAKS: Julian Assange predao zadnju žalbu na izručenje

Visoki sud potvrdio je 2. studenoga izručenje 40-godišnjeg Australca Švedskoj

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Osnivač WikiLeaksa Julian Assange iskoristio je i zadnju pravnu mogućnost kako bi spriječio da ga Velika Britanija izruči Švedskoj, zatraživši da o njegovom slučaju raspravi Vrhovni sud, a o utemeljenosti njegovog zahtjeva raspravljat će se 5. prosinca, objavio je u utorak Visoki sud.

"Visoki sud zaprimio je zahtjev Juliana Assangea da se predmet uputi na Vrhovni sud", prenio je AFP izjavu neimenovanog izvora sa suda.

Visoki će sud na ročištu 5. prosinca razmotriti je li Assangeova zadnja žalba uopće prikladna da je se uputi Vrhovnom sudu, jer taj sud razmatra samo slučajeve od općeg pravnog interesa, pa bi žalba morala nadilaziti Assangeov pojedinačni slučaj.

Visoki sud potvrdio je 2. studenoga izručenje 40-godišnjeg Australca Švedskoj, koja ga traži zbog optužbe dviju Šveđanki za prisilni spolni odnos bez zaštite u kolovozu 2010., što on negira.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

JULIAN ASSANGE, SILOVANJE, WIKILIEAKS, SEKSUALNO NAPASTVOVANJE