A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/hdz-jaruun-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Kukuriku vlakom prema istoku, HDZ iz 'barake' busom prema zapadu | Politika+
Hrvatska

KAMPANJA: Kukuriku vlakom prema istoku, HDZ iz 'barake' busom prema zapadu

KOSOR: "Milanović želi biti premijer, a ne usudi se suprotstaviti Čačiću."

Piše: PolitikaPlus

HDZ-ova kampanja, barem njen službeni dio, krenula je iz prostorija NK Jaruna, gdje je prije dva desetljeća stranka osnovana, dokazujući valjda tako ono što je Jadranka Kosor prije nekoliko dana rekla, da se HDZ može vratiti 'i u baraku na Jarunu, ako to bude potrebno'. Nema veze što je ona pri tome pomiješala prostorije NK Jarun i baraku u Savskoj, HDZ, prema njenom uvjerenju, kreće poput Feniksa, odnosno  'najbolji je kad je najteže'.

KOSOR: "Kako misle voditi Hrvatsku, kad smatraju da je dovoljno smjeniti gradonačelnika Varaždina Gorana Habuša s liste za Sabor, a misle da će on izvrsno voditi grad... Zoran Milanović želi biti premijer, a ne usudi se suprotstaviti Radimiru Čačiću."

"Nećemo dopustiti d anam unište naše pobjede!", poručila je predsjednica stranke, zatraživši ponovno od svih da idu od biraća do birača i pokušaju uvjeriti 'šutljivu većinu, da daju sve od sebe, "Mi smo u ovoj kampanji u neravnopravnom položaju u odnosu na Kukuriku, no vjerujemo da će građanke i građani prepoznati našu snagu i odlučnost."

Naravno, podsjetila je sve na zasluge HDZ-a u protekla dva desetljeća, a nije zaboravila odapeti i poneku strelicu prema konkurenciji, koju je optužila za dvostruka mjerila.

"Kako misle voditi Hrvatsku, kad smatraju da je dovoljno smjeniti gradonačelnika Varaždina Gorana Habuša s liste za Sabor, a misle da će on izvrsno voditi grad," zapitala se retorički Jadranka Kosor, ponovivši da Zoran Milanović želi biti premijer, a ne usudi se suprotstaviti čelniku HNS-a."Oni nemaju zajednički plan i mi ne želimo vlast u kojoj će se njih četvorica neprekidno svađati i voditi Hrvatsku u apsolutno pogrešnom smjeru. Milanović se ne želi suprotstaviti Čačiću, a pretendira biti premijer, no premijer mora svakodnevno donositi teške odluke. Neka građani presude može li takva osoba biti premijer. Mi mislimo da ne može", rekla je Kosor.

Ustrajala je na tome da sučeljavanje treba biti tako da na jednoj strani bude ona, a na drugoj čelnici Kukuriku koalicije.

A oni su u kampanju krenuli sa suprotnog kraja Zagreba, iz Dugog Sela, i to  - redovnim brzim vlakom prema Križevcima i Koprivnici, doduše, bez Radimira Čačića i Ivana Jakovčića. Vožnjom vlakom htjeli su naglasiti vrijednost projekta obnove željeznica, u koji je krenula još koalicijska vlada Ivice Račana, pod ravnanjem Slavka Linića, a investicija teška 12-ak milijardi kuna naprasno je zaustavljena smjenom vlasti i nerazumijevanjem od strane Ive Sanadera i Božidara Kalmete.

Zoran Milanović naglasio je važnost dvotračnog koridora na paneuropskom koridoru od Rijeke do Koprivnice istaknuvši da se upravljački sustavi nisu obnavljali već 20 godina, a brzine na na nekim dionicama pale su sa 140 na 60km/h.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoran milanović, slavko linić, kukuriku, kampanja