Zagreb

TKO ĆE PRVI DO TRGA: Bandićeva 'Stijena', Kukuriku ili HDZ, svi žele na Trg bana Jelačića

Zahtjev od sve tri političke opcije došao je za isti termin: 01.12 .

Piše: PolitikaPlus

Tko će 01.prosinca imati najprestižniju predizbornu pozornicu -Trg bana Josipa Jelačića? Do sada je Ured za komunalne poslove zaprimio tri zahtjeva za održavanje predizbornog skupa na središnjem gradskom trgu, a to su Kukuriku koalicija ,HDZ-a i nezavisna lista Stijena gradonačelnika Milana Bandića. Ali tu je problem. Svi se oni žele istu večer obratiti Zagrepčanima.

 

Oni se naime boje da će Bandić središnji trg dobiti 1. prosinca, te da će da će onda "drugoplasiranom" HDZ-u prepustiti najprestižniji termin – večer 2. prosinca, posljednjih sati kampanje, jer nakon ponoći počinje predizborna šutnja tijekom koje je zabranjena bilo kakva izborna promidžba.

I dok povjerenstvo koje je zaduženo za rješavanje ovog problema ne donese odluku, sve ostaje samo na špekulacijama.

 

Tako Večernji list piše da su u Kukuriku koaliciji jako ljutiti jer sumnjaju da im Bandić smješta. Oni tvrde da su prvi predali zahtjev da im se pozornica na Trgu bana Jelačića ustupi 1. prosinca navečer, čak tri dana prije nego je Bandić predao svoju kandidaturuza natjecanje za paralamenatre izbore.

 

Oni se naime boje da će Bandić središnji trg dobiti 1. prosinca, te da će da će onda "drugoplasiranom" HDZ-u prepustiti najprestižniji termin – večer 2. prosinca, posljednjih sati kampanje, jer nakon ponoći počinje predizborna šutnja tijekom koje je zabranjena bilo kakva izborna promidžba. U tom bi slučaju Kukuriku koalicija stvarno "izvisila" te bi se morala zadovoljiti nekim manje atraktivnim terminom.

 

Što se tiče ostalih gradskih trgova, tu nema neke velike gužve, samo je HSLS poslo zahtjev za održanje svog skupa 26. studenog na Zrinjevcu.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

stijena, hdz, Milan Bandić