Scena

ODLUKA RTS-A: Željko Joksimović ponovno će predstavljati Srbiju na Euroviziji

RTS: "Zbog štednje, promijenjen je raniji način izbora naše pjesme."

Piše: PolitikaPlus

Srbija zbog štednje odustaje od uobičajenog nacionalnog izbora predstavnika za Pjesmu Eurovizije. U svibnju 2012. u Azerbajdžan u ime Srbije putuje Željko Joksimović, objavila je Radiotelevizija Srbije, pravopunopravni član Europske radiodifuzne unije (EBU), koja ima ekskluzivno pravo izbora srpskog predstavnika.

"Željko Joksimović pjevat će u Azerbejdžanu vlastitu kompoziciju, koju ćemo prvi put čuti početkom sljedeće godine u specijalnom televizijskom predstavljanju."

- Zbog štednje, promijenjen je raniji način izbora naše pjesme. Željko Joksimović pjevat će u Azerbejdžanu vlastitu kompoziciju, koju ćemo prvi put čuti početkom sljedeće godine u specijalnom televizijskom predstavljanju, priopćili su iz RTS-a.
 
Vjerojatno će se mnogi pobuniti zbog ovakve odluke, no srbijanska publika bit će uglavnom zadovoljna. Naime, Željko Joksimović je za Eurosong 2006. godine komponirao pjesmu "Lejla", s kojom je Hari Mata Hari predstavljao Bosnu i Hercegovinu u Ateni i osvojio treće mesto. Još veći uspjeh ostvario je dvije godine prije toga, kad je bio predstavnik Srbije i Crne Gore, s pjesmom "Lane moje", kada je osvojio drugo mjesto, a mnogi će se prisjetiti da je bio i domaćin-voditelj na Pjesmi Eurovizije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rts, eurovizija, pjesma eurovizije, željko joksimović