A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/angelina-jolie-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

'Autentični' Tomb Raider: Angelina Jolie glumi Gertrude Bell | Politika+
Kultura

FILM: 'Autentični' Tomb Raider: Angelina Jolie glumi Gertrude Bell

Priča o životu britanske arheologinje, poliglotkinje i autorice putopisa.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Hollywoodskoj glumici Angelini Jolie pripala je uloga britanske avanturistice Gertrude Bell u novom filmu koji priprema produkcijska kuća Ridleya Scotta, piše u petak specijalizirani časopis Hollywood Reporter.

Priča o životu britanske arheologinje, poliglotkinje i autorice putopisa, u doba Lawrencea od Arabije.

Ovaj biografski film koji se snima u produkciji kuće Scott Free, priča je o životu te britanske arheologinje, poliglotkinje i autorice putopisa, koja je s Lawrenceom od Arabije surađivala u određivanju budućih granica Jordana i Iraka.

Tijekom Prvog svjetskog rata Gertrude Bell je radila za britansku obavještajnu službu, a poslije je podupirala arapsku pobunu protiv britanskog carstva te je, zajedno s Lawrenceom od Arabije, ucrtavala granice država na području Mezopotamije.

Scenarij za film je napisao Jeffrey Caine ("Brižni vrtlar", 2005.). Producentska kuća Scott Free, u vlasništvu Ridleyja Scotta i njegova brata Tonyja Scotta, zasad nije komentirala ovu informaciju.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gertrude bell, lawrence od arabije, angelina jolie