A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/josip-friscic-133.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Friščić protiv koncesija: Velebit ogolio nakon što su ga Mlečani imali u koncesiji | Politika+
Hrvatska

KAMPANJA: Friščić protiv koncesija: Velebit ogolio nakon što su ga Mlečani imali u koncesiji

Kaže čovjek koji je "sačuvao naše šume i vode".

Piše: PolitikaPlus


"Neki bi Hrvatske šume dali u koncesiju. Zamislite 40 posto hrvatskog teritorija dali bi strancima, pa za nekoliko godina naše bi šume izgledale kao Velebit za vrijeme Mletačke Republike. HSS to neće dopustiti"

Predstavljajući večeras u Zadru stranački program i kandidate HSS-a za IX. izbornu jedinicu, predsjednik stranke Josip Friščić je izjavio da se ta stranka protivi davanju autocesta, voda i šuma u koncesije jer kako je rekao, vidimo kako je Velebit gol nakon što su ga Mlečani imali u koncesiji. Doalzi to iz usta čovjeka koji se na prdizbornim plakatima maciji predstavlja kao čovjek koji je 'spasio naše šume i vode'. Oako se ne objašnjava od koga i čega, možda će biti jasnije nakon večerašnjih izjava.

"Neki bi Hrvatske šume dali u koncesiju. Zamislite 40 posto hrvatskog teritorija dali bi strancima, pa za nekoliko godina naše bi šume izgledale kao Velebit za vrijeme Mletačke Republike. HSS to neće dopustiti", poručio je Friščić, dodavši da se isto tako protivi koncesijama na autoceste i vode.

Friščić je predstavio program HSS-a “Pet + pravedan razvoj” koji se sastoji od pet točaka: Obitelj kao temelj društva, pravedni razvoj svih hrvatskih regija, turizam na modelima novog razvoja, zaštita okoliša na modelu zelene ekonomije te jačanje hrvatskog sela i očuvanje hrvatskih prirodnih sirovina bogatstva.

Govoreći o izbornim izgledima, Friščić je rekao će HSS, bez obzira na to što politički suparnici govore da HSS neće prijeći izborni prag, sasvim sigurno ući u Sabor.

"U prvoj anketi krenuli smo s 0,5 posto, a prema zadnjoj anketi u IX. izbornoj jedinici HSS će sigurno imati jednog saborskog zastupnika," najavio je Friščić. Prema njihovim anketama provedenima krajem prošlog mjeseca na reprezentativnom uzorku od 5.000 građana, HSS u jednoj izbornoj jedinici sigurno prelazi prag, a prilično je blizu praga u još četiri izborne jedinice. Ukupno su na državnoj razini u tom trnutku imali 4,47 posto glasova.


.......

 

.......

 Smolić: "Ako ponovno izgubimo samostalnost nećemo valjda ponovno čekati još tisuću godina"Nazočnima na predstavljanju obratio se i nositelj HSS-ove liste u IX. izbornoj jedinici, šibensko-kninski dožupan Zoran Smolić.

"HSS tijekom godina nije poklekao ni lijevim, ni desnim opcijama i uspjeli smo očuvati bit hrvatskoga naroda a to je biti svoj na svome, štititi obitelj i domovinu", poručio je Smolić i dodao da danas vlada opća pomutnja na političkoj sceni te da mnogi tvrde da je politika za lopove i prevarante, a da hrvatski narod nije dostojan politike i svoje države.

"Ako ponovno izgubimo samostalnost nećemo valjda ponovno čekati još tisuću godina", rekao je Smolić te poručio da HSS ima povijesnu odgovornost upravljati ovom državom i osigurati jednakopravan status Hrvatske u Europskoj uniji.

(H)


 

 

 

 
Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

koncesije, hss, josip friščić