A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/lopta.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nogometaši Karlovca predstavili tri zahtjeva za daljnje igranje | Politika+
Sport

ZAHTJEVI: Nogometaši Karlovca predstavili tri zahtjeva za daljnje igranje

Zahtjevi su da klub ne pokreće disciplinski postupak zbog neigranja protiv Rijeke u nedjelju, raskid ugovora na štetu kluba do 5. prosinca, te da im klub prizna dosadašnja potraživanja

Piše: PolitikaPlus/Hina

Šesnaest prvotimaca Nogometnog kluba Karlovac traže od Uprave kluba jamstva za tri njihova zahtjeva nakon kojih će odigrati preostale dvije utakmice jesenskog dijela prvenstva, a zahtjevi su da klub ne pokreće disciplinski postupak zbog neigranja protiv Rijeke u nedjelju, raskid ugovora na štetu kluba do 5. prosinca, te da im klub prizna dosadašnja potraživanja kako bi se izbjegao dugotajan postupak arbitraže, rekla je na tiskovnoj konferenciji odvjetnica igrača Irena Blauhorn.

Inače, Blauhorn je tiskovnu konferenciju održala na otvorenom jer joj Uprava Karlovca nije dozvolila ulazak u klupske prostorije.

Te je zahtjeve još jučer, prije sastanka Upravnog odbora, znao predsjednik Uprave Amirudin Talakić, kaže Blauhorn, te igrači očekuju odgovore.

Talakić je danas u izjavi za Hinu kazao kako je klub pokrenuo disciplinski postupak protiv svih igrača koji su bili na popisu za nedjeljnu utakmicu, a nisu izašli na teren na Kantridi, te da će o sankciji odlučiti Disciplinska komisija na čelu s odvjetnicom Ivom Zlatić.

"Upravni je odbor odlučio tako zbog digniteta kluba i discipline", kazao je Talakić.

Novinarima je bila najavljena tiskovna konferencija igrača, no umjesto njih došla je odvjetnica Blauhorn koju su u nedjelju navečer angažirali gotovo svi prvotimci (osim Matije Štefančića, Adisa Stambolije i Hrvoja Sunare).

Ona je obrazložila sva tri zahtjeva. U onom da za odlazak u Rijeku ne budu sankcionirani kazala je da za neodlazak nisu oni krivi, već klub koji im mjesecima ne isplaćuje plaće, jer "nitko u ovoj državi ne mora raditi posao za koji nije plaćen, te uz to treniranjem i igranjem riskirati zdravlje".

Također je rekla da u njihovim ugovorima s klubom piše kako potpisom prihvaćaju i Pravilnik o disciplinskom kažnjavanju, no u istom ugovoru piše da ga moraju primiti i potpisati, a "budući da im ga nitko nije uručio oni ga nisu ni potpisali, te je s aspekta Zakona o obvezatnim odnosima taj Pravilnik za moje klijente ništavan", kazala je Blauhorn.

Za zahtjev o "slobodnim papirima do 5. prosinca", Blauhorn kaže kako bi bilo pošteno od kluba koji ih je doveo u ovakvu situaciju da ih pusti da mogu otići u druge klubove trenirati, igrati i živjeto od toga, te da je taj zahtjev samo "poziv u pomoć onih koji su dovedeni na rub egzistencije".

U otvorenom pismu navijačka skupina Gademz pozvala je igrače da odigraju preostale dvije utakmice ovog djela prvenstva, čime bi "pokazali karakter i opravdali povjerenje navijača, da se ne bi dogodilo da Klub automatski padne u 2. Županijsku nogometnu ligu".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

karlovac, nogomet, štrajk