A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/ante-gotovina.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Gotovinina obitelj odbila preuzeti nagradu grada Zadra | Politika+
Hrvatska

NIJE VRIJEME: Gotovinina obitelj odbila preuzeti nagradu grada Zadra

General Gotovina odbija da ga se uvlači u dnevnopolitičke obračune, zbog toga neće ni glasati na predstojećim izborima.

Piše: PolitikaPlus

Na današnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća trebalo bi se  dodijelit priznanje Grada Zadra generalu Anti Gotovini. No, iako su pojedini mediji već prenijeli da će priznanje preuzeti Gotovinina obitelj, od Gotovininih prijatelja voxportal.hr doznaje da je obitelj odbila doći.

 

Nitko od njih, naime, neće preuzeti nagradu, već će ona biti pohranjena u gradskom arhivu, baš kao i sporna fotografija koja je godinama krasila Malu vijećnicu. Oporbeni vijećnici , inače odlučili su bojkotiraju glasovanje za Gotovininu nagradu. SDP-ovi i HNS-ovi vijećnici svoju su odluku obrazložili stavom kako je ovopogrešan trenutak, te da će nagrada Gotovini više štetiti nego koristiti. Također su zaključili da je cijela priča oko nagrade unaprijed organizirana u dnevno-političke svrhe kako bi HDZ prikupio predizborne bodove, a u čemu oni ne žele sudjelovati.

 

S druge strane, HDZ-ovi su vijećnici istaknuli kako stranka nema veze s prijedlogom, te je Odbor za priznanja na prijedlog jednog portala, zasnovanog na anketi građana, proslijedio Gradskom vijeću nevezano za stranke ili Gradsku upravu. Te argumente vladajući je dio Vijeća dodatno pojačao informacijom da je Gotovina i sam pristao na dodjelu, što u konačnici ipak nije uvjerilo oporbene vijećnike.

 

General Gotovina cijeli vrijeme odbija uvlačanje u dnevnopolitičke stranačke obračune. I u trenutku kada je osuđen U Haagu tražio je da se ne organiziraju prosvjedi. Isto tako odbio je iskoristiti svoje pravo da glasa na predstoječim parlamentarnim izborima. 

 

Gradonačelnik Zvonimir Vrančić u izjavi za Voxportal izrazio je uvjerenje kako će Gotovina uskoro sam preuzeti nagradu.
 Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

general, ante gotovina, nagrada grada zadra, haag