A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/Gordan%20Kozulj%20Miljenko%20Puljic%20Josip%20Paladino%20Ivo%20Lipanovic%20Slaven%20Bilic.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Denyce Graves nastupa za humanitarnu akciju 'Korak u život' | Politika+
Kultura

KORAK U ŽIVOT: Denyce Graves nastupa za humanitarnu akciju 'Korak u život'

U petak 2. prosinca u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog uz pratnju Zagrebačke filharmonije nastupa operna zvijezda Denyce Graves.

FOTO: Gordan Kožulj, Miljenko Puljić, Josip Paladino, Ivo Lipanović i Slaven Bilić
FOTO: Zagrebačka filharmonija
Piše: Ana Ledenko

Dva tjedna nakon svečane dodjele stipendija trećoj generaciji studenata, Rotary klub Zagreb Centar organizira završnicu ovogodišnje humanitarne akcije Korak u život.

 

Glasnogovornici Slaven Bilić i Gordan Kožulj, predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol prof.dr.sc. Josip Paladino i ravnatelj zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić te maestro Ivo Lipanović najavili su humanitarni koncert koji će se održati u petak, 2. prosinca 2011. u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Ovogodišnji koncert bit će spomen na maestra Šuteja koji je akciju pratio od samih početaka.

 

 

Akcija Korak u život prethodnih je godina na svojim koncertima ugošćavala zvijezde - Severinu, Josea Carrerasa i Lea Nuccija pa ne čudi što i ovaj put humanitarno nastupa jedna od najvećih opernih diva današnjice Denyce Graves. Ona se i inače rado odaziva dobrotvornim prigodama i nastupa na humanitarnim koncertima. Tako je lani pjevala u Hrvatskoj u spomen na maestra Vjekoslava Šuteja. Uz pratnju zagrebačke filharmonije i pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića izvodit će najljepše skladbe Georgea Gershwina, Jeromea Kerna i drugih u novim aranžmanima posebno odabranima za zagrebački nastup.

 

Da je Rotary klub osnovan oko ideje društveno korisnih, pozitivnih akcija objasnio je Josip Paladino te dodao kako je akcija usmjerena na mlade ljude bez roditelja. U godinama kada donose važne odluke i upisuju fakultet državna skrb ne pokazuje se dostatnom i potrebna je dodatna pomoć. Posebno ga veseli činjenica da su se sve velike hrvatske kompanije i banke te pojedinačni sponzori uključili u akciju.

 

 

 

Glasnogovornik Gordan Kožulj istaknuo je tri temeljna stupa organizacije Korak u život - odgovornost organizatora, odgovornost donatora da pet godina financiraju određenu mladu osobu i na koncu odgovornost studenta da savjesno izvršava svoje obaveze.

 

Slaven Bilić smatra da u ovakvim prilikama ljudi pokazuju empatiju i široko srce, a veselilo bi ga kada bi se akcija još češće spominjala u medijima. Svi su organizatori posebno istaknuli ulogu medija bez kojih akcija Korak u život nikada ne bi postigla ovakav uspjeh. Humanitarni koncert 2. prosinca prenosit će HRT.

 

Svaka prodana ulaznica ulog je u budućnost djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a građani mogu pomoći i pozivom na humanitarni broj 0609001 te lajkom na Facebook stranici Koraka u život. Prikupljanje novca za četvrtu generaciju ide odlično, a sredstva od prodaje ulaznica za koncert bit će dodijeljena budućim brucošima putem natječaja koji će biti raspisan krajem svibnja 2012.