A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/daniel-srb-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Daniel Srb: Poduprite nas u obrani nacionalnih interesa | Politika+
Hrvatska

PORUKA SA SKUPA: Daniel Srb: Poduprite nas u obrani nacionalnih interesa

'HSP je jedina parlamentarna politička stranka koja je protiv ulaska u EU i jedina koju ne vode bivši drugovi.'

FOTO: Daniel Srb
Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatska stranka prava (HSP) održala je danas središnji predizborni skup u zagrebačkom hotelu "Westin" na kojem je istaknula da su oni jedina stranka koja se zalaže protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju i poručila biračima da im treba njihova potpora kako bi mogli u Hrvatskom saboru zastupati nacionalne interese.

Predsjednik stranke Daniel Srb je rekao da ovi izbori nisu bilo kakvi izbori već se održavaju ouči donošenja odluke o ulasku u Europsku uniju. Europska birokracija vježbala je mehanizam pokoravanja samostalnih i suverenih država, kazao je i naglasio da je HSP jedina parlamentarna politička stranka koja je protiv ulaska u EU i jedina koju ne vode, kako je rekao "bivši drugovi". Danas joj, dodao je, pristupaju utemeljitelji onih političkih opcija koje su se 1990. i 1991. godine zalagale za samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku.

Ako se odluka o ulasku u Europsku uniju donese bez referenduma, Srb je rekao da će biti "prosvjeda povijesnih razmjera", što su nazočni popratili pljeskom.

Ocijenio je kako Hrvatska, da je veći broj HSP-ovih zastupnika bio u Saboru u protekle četiri godine, ne bi bila izložena novoj pravosudnoj agresiji iz Srbije. Iznio je niz kritika na račun svih dosadašnjih vlasti optuživši ih za tešku situaciju u zemlji, korupciju i izdaju i ugrožavanje nacionalnih interesa.

Prvi na listi u Prvoj izbornoj jedinici Ante Prkačin rekao je da HSP ima svoj stalni i prepoznatljiv program i da nije jedan od onih koji, kako je rekao "mijenjaju odijela". Prema njegovim riječima država se vodi loše, upravlja katastrofalno, a jedan od takvih primjera je, kazao je, skori ulazak Hrvatske u EU.

Govoreći o Eurpskoj uniji rekao je da ona nije zajednica ravnopravnih država, već centralizirana država bazirana na Lisabonskom ugovoru, čiji se sadržaj taji od građana. Ocijenio je da će se EU raspasti a da će iz nje Hrvatska izaći s 30 posto manje teritorija zbog stranih aspiracija na dijelove Hrvatske kao što su Istra i otoci.

Počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić poručio je biračima, kako je rekao "nacionalne desnice", da nemaju pravo ne izaći na izbore i upitao se hoće li birači ponovo glasovati za one koji su se okoristili vlašću. Naglasio je da birači više nemaju pravo "voziti slalom između HDZ-a i SDP-a" založivši se za veliki preokret u Hrvatskoj politici koji će zastupati nacionalne vrijednosti i suverenitet.

Na skupu su govorili i drugi kandidati HSP-a kao i gosti iz inozemstva, i to malteška političarka Sharon Ellul Bonici te dužnosnik Francuske nacionalne Fronte, Wallerand de Saint Juste.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

anto đapić, hsp, daniel srb, ante prkačin, izbori