Hrvatska

IZBORI: Karamarko: Tko može reći da gubimo izbore? Pa HDZ doživljava preobrazbu!

Ne mogu podnijeti sotonizaciju i kriminalizaciju HDZ-a.

Piše: PolitikaPlus/Večernji list

Ministar unutrašnjih poslova Tomislav Karamarko bio je bijesan na odluku  državnog tužiteljstda odbaci kaznenu prijavu protiv riječkih esdepeovaca u slučaju tržnice, piše Večernji list, no u intervjuu nije htio mnogo komentirati, osim zaključiti da "po zakonu odlučuje DORH i mi tu ne možemo više ništa". Dodao je samo da se nada da povod takvoj odluci nisu bili politički razlozi.

"Žele stvoriti maglu i sukobe u vrhu stranke. Te igre ja ne želim igrati. Ne mogu podnijeti ove pokušaje kriminalizacije HDZ-a."

- Vratio sam se kad je trebalo pomoći, kad je počela ova nepoštena haranga protiv HDZ-a. Ne mogu podnijeti ovu sotonizaciju. Zahvaljujući HDZ-u i vladi gospođe Kosor ja sam dobio odriješene ruke da se borim protiv korupcije. Nažalost, ta je borba ispala selektivna. No najvažniji je razlog što je HDZ stranka koja je stvorila Hrvatsku, uvela je u NATO i EU, naglašava Karamarko, a priče o tome da želi preuzeti HDZ naziva špekulacijama i spinovima.

 

- Žele stvoriti maglu i sukobe u vrhu stranke. Te igre ja ne želim igrati. Ne mogu podnijeti ove pokušaje kriminalizacije HDZ-a, kaže Karamarko, koji se pita zašto se nikada nije kriminaliziralo SDP, sljednika Saveza komunista koji je naslijedio imovinu, a nikada se nije odrekao ni jednog Titovog zločina?

 

On sam ne želi priznati da HDZ gubi izbore.

 

- Tko može reći da gubimo izbore. Pa HDZ upravo doživljava preobrazbu. Kažu da smo mi stranka afera. Jasno, zato što mi afere otkrivamo. Ova vlada i ovo ministarstvo počeli su borbu protiv korupcije. Ako mislite da je stranka dobila više od mene, to mi je drago jer je to i bio moj cilj, kaže Karamarko, napominjući da ankete uvijek prevare HDZ za sedam-osam posto. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kampanja, izbori, hdz, tomislav karamarko